Naar de radio luisteren

De FM-radio in uw apparaat werkt net als elke andere FM-radio. U kunt bijvoorbeeld door FM-radiozenders bladeren, deze beluisteren en zenders opslaan als favorieten. U moet een bedrade headset of hoofdtelefoon op het apparaat aansluiten voordat u de radio kunt gebruiken. Dit is noodzakelijk omdat de headset of hoofdtelefoon als antenne werkt. Als een van deze apparaten is aangesloten, kunt u het geluid eventueel uit de luidspreker laten komen.

Overzicht radio op Sony Smartphones

1 Lijst met favorieten
2 Aan-uitknop voor radio
3 Geef de menuopties weer
4 Ingestelde frequentie
5 Sla een zender op als favoriet of verwijder deze
6 Afstemknop
7 Frequentieband – sleep naar links of rechts om tussen kanalen te schakelen
8 Ga omhoog over de frequentieband om een zender te zoeken
9 Een opgeslagen favoriete zender
10 Ga omlaag over de frequentieband om een zender te zoeken

Naar de FM-radio luisteren

1. Sluit een headset of een hoofdtelefoon aan op uw apparaat.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Ga naar en tik op Icn sony app radio. De beschikbare zenders worden weergegeven terwijl u door de frequentieband bladert.

Note

Wanneer u de FM-radio start, worden de beschikbare zenders automatisch weergegeven. Als een zender RDS-informatie doorgeeft, verschijnt deze enkele seconden nadat u begonnen bent met luisteren naar de zender.

Schakelen tussen radiozenders

• Sleep de frequentieband naar links of naar rechts.
  • U kunt ook op de pijlen aan weerszijden van de frequentieband tikken om naar het volgende duidelijke radiosignaal te springen.

Opnieuw zoeken naar radiozenders

1. Wanneer de radio is geopend, tikt u op Icn sony key menu.
  2. Tik op Kanalen zoeken. De hele frequentieband wordt gescand en alle beschikbare zenders worden gemarkeerd.

Het radiogeluid naar de luidspreker omschakelen

1. Wanneer de radio is geopend, drukt u op Icn sony key menu.
  2. Tik op Via luidspreker afsp..

Tip

Druk op Icn sony key menu en tik op Afsp. op hoofdtelefoon om het geluid terug te schakelen naar de bedrade headset of hoofdtelefoon.

Een nummer identificeren op de FM-radio via TrackID™

1. Tik op Icn sony key menu terwijl het nummer op de FM-radio van uw apparaat wordt afgespeeld en selecteer TrackID™.
  2. Er wordt een voortgangsindicator weergegeven terwijl de toepassing TrackID™ het nummer analyseert. Als dit lukt, krijgt u een resultaat of een lijst met mogelijke tracks te zien.
  3. Tik op Icn sony key and back om terug te keren naar de FM-radio.

Note

De TrackID™-applicatie en de TrackID™-service worden niet in alle landen of regio's en door alle netwerken of aanbieders ondersteund.