account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
Close
Help ons uw website te verbeteren
Beantwoord enkele snelle vragen om uw bezoek te evalueren.

Startscherm

Het startscherm is het beginpunt voor het gebruik van uw apparaat. Het is vergelijkbaar met het bureaublad op een computerscherm. Uw startscherm kan maximaal twintig deelvensters bevatten, die groter zijn dan de normale breedte van de schermweergave. Het aantal deelvensters in het startscherm wordt aangegeven met een reeks stippen onder aan het startscherm. De gemarkeerde stip toont het deelvenster dat momenteel wordt weergegeven.

Vensteruitbreiding op het startscherm op Sony Smartphones

1 Welkom bij de Xperia™-widget: tik om de widget te openen en selecteer een taak zoals het kopiëren van inhoud van het oude apparaat of het instellen van Xperia™-services
2 Stippen: geven het aantal deelvensters in het startscherm aan

Ga naar de startpagina

 • Druk op Icn sony key and home.

Door het startscherm bladeren

Door het startscherm van de Sony Smartphone bladeren

Deelvensters van het startscherm

U kunt nieuwe vensters toevoegen aan uw startscherm (maximaal twintig vensters) en vensters verwijderen. U kunt tevens het venster instellen dat u wilt gebruiken als het hoofdvenster voor het startscherm.

Deelvensters op het startscherm van Sony Smartphones

Een deelvenster instellen als het hoofdvenster van het startscherm

 1. Raak een gebied in het startscherm aan en houd het even vast tot het apparaat trilt.
 2. Veeg naar links of naar rechts om naar het deelvenster te bladeren dat u wilt instellen als hoofdvenster van het startscherm en tik vervolgens linksboven in het scherm op Icn sony and homescreen set main homescreen.

Note

Als Google Zoeken en Now is ingeschakeld, wordt het meest linkse deelvenster voor deze service gereserveerd en kan het hoofdvenster van het startscherm niet worden gewijzigd. Zie Google Zoeken en Now voor meer informatie.

Een deelvenster toevoegen aan het startscherm

 1. Raak een gebied in het startscherm aan en houd het even vast tot het apparaat trilt.
 2. Veeg de deelvensters helemaal naar rechts of naar links en tik vervolgens op Icn sony and homescreen add pane.

Note

Als Google Zoeken en Now is ingeschakeld, wordt het linker deelvenster voor deze service gereserveerd en kunnen geen andere deelvensters meer aan de linkerkant worden toegevoegd. Zie Google Zoeken en Now voor meer informatie.

Een deelvenster verwijderen van de startpagina

 1. Houd een willekeurig gebied op het startscherm aangeraakt tot het apparaat trilt.
 2. Veeg naar links of rechts om naar het deelvenster te gaan dat u wilt verwijderen en tik op Icn sony and homescreen delete pane rechtsboven in de hoek van het deelvenster.

Instellingen startpagina

Een applicatie uitschakelen of verwijderen vanuit het startscherm

Note

Als u een vooraf geïnstalleerde app uitschakelt, worden alle gegevens verwijderd. U kunt de app echter opnieuw inschakelen via Instellingen > Applicaties. Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

 1. Raak een gebied in het startscherm aan en houd het even vast tot het apparaat trilt.
 2. Veeg naar links of naar rechts om door de deelvensters te bladeren. Alle applicaties die kunnen worden uitgeschakeld of verwijderd, worden aangeduid met Icn sony home uninstall.
 3. Tik op de desbetreffende applicatie en tik vervolgens op Uitschakelen in het geval van een vooraf geïnstalleerde app op uw apparaat, of op OK als u de app zelf hebt gedownload en deze wilt verwijderen.

De grootte van pictogrammen op het startscherm aanpassen

 1. Houd een willekeurig gebied op het startscherm aangeraakt totdat het apparaat trilt en tik vervolgens op Icn sony homescreen settings.
 2. Tik op Pictogramgrootte en selecteer vervolgens een optie.
Vond u deze informatie nuttig?
Ja Nee
Uw reactie is waardevol!
Waarom vond u deze informatie niet nuttig?
Verzenden
Bedankt voor uw reactie!
Uw product zoeken
Find
Ga op uw Xperia™-apparaat naar Instellingen > Over telefoon/tablet > Modelnummer