Fotocamera-instellingen

De fotocamera-instellingen aanpassen

1. Activeer de camera.
  2. Tik op Icn sony menu settings l om alle instellingen weer te geven.
  3. Selecteer de instellingen die u wilt aanpassen en bewerk deze dan zoals gewenst.

Overzicht fotocamera-instellingen

Resolutie

Kies uit verschillende beeldresoluties en -verhoudingen voordat u een foto maakt. Voor een foto met een hogere resolutie is meer geheugen vereist.

20.7MP
5248×3936(4:3)
Resolutie van 20,7 megapixel met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie.
15.5MP
5248×2952(16:9)
Resolutie van 15,5 megapixel met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.
8MP
3264×2448(4:3)
Resolutie van 8 megapixel met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie.
8MP
3840×2160(16:9)
Resolutie van 8 megapixel met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.
3MP
2048×1536(4:3)
Resolutie van 3 megapixel met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie.
2MP
1920×1080(16:9)
Resolutie van 2 megapixel met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Zelfontspanner

Met de zelfontspanner kunt u een foto maken zonder het apparaat vast te houden. Gebruik deze functie om zelfportretten te maken, of groepsfoto's waarbij iedereen op de foto staat. U kunt de zelfontspanner ook gebruiken om te voorkomen dat de camera beweegt tijdens het nemen van foto's.

10 sec.
Stel een vertraging van 10 seconden in vanaf het moment dat u op de sluiterknop tikt of op de cameratoets drukt tot het moment dat de foto wordt gemaakt.
3 sec.
Stel een vertraging van 3 seconden in vanaf het moment dat u op de sluiterknop tikt of op de cameratoets drukt tot het moment dat de foto wordt gemaakt.
Uit
De foto wordt gemaakt zodra u op de sluiterknop tikt of op de cameratoets drukt.

Zachte-huideffect

U kunt de Zachte-huideffect op uw apparaat inschakelen om huidtinten te verzachten bij het nemen van selfies in Handmatig- en Superieur automatisch-opnamemodi.

Object volgen

Als u een object selecteert door het in de zoeker aan te raken, volgt de camera dit object.

HDR

Gebruik de instelling HDR (High Dynamic Range) om een foto te maken bij sterk tegenlicht of onder omstandigheden waarin het contrast scherp is. HDR compenseert het verlies aan detail en zorgt voor een foto die representatief is voor zowel donkere als heldere delen.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

ISO

U kunt de beeldonscherpte wegens donkere omstandigheden of bewegende onderwerpen verminderen door de ISO-gevoeligheid te verhogen. Verder kunt u zelfs onder donkere omstandigheden de ISO-gevoeligheid instellen op een hogere waarde om een scherpe foto te maken.

Automatisch
Stelt de ISO-gevoeligheid automatisch in.
50
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 50.
100
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 100.
200
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 200.
400
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 400.
800
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 800.
1600
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 1600.
3200
Stelt de ISO-gevoeligheid in op 3200.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Lichtmeting

Met deze functie wordt automatisch een evenwichtige belichting vastgesteld door de hoeveelheid licht te meten voor het beeld dat u wilt vastleggen.

Gezicht
Meet de hoeveelheid licht op het gezicht en past de belichting aan zodat het gezicht niet te donker of te licht is.
Multi
Verdeelt de foto in meerdere gebieden en meet elk gebied om een evenwichtige belichting te verkrijgen.
Midden
Meet het midden van de foto en bepaalt de belichting op basis van de helderheid van het onderwerp op die plaats.
Punt
Past de belichting aan voor een uiterst klein deel van het onderwerp dat u wilt vastleggen.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Flitser

Gebruik de flitser om foto's te maken bij slechte lichtomstandigheden of bij tegenlicht. De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u tikt op het pictogram flitser Icn sony camera quick settings flash auto op het camerascherm:

Icn sony camera quick settings flash auto Automatisch
De camera bepaalt automatisch of de lichtomstandigheden het gebruik van een flitser vereisen.
Icn sony camera quick settings flash fill Opvulflits
Gebruik deze instelling als de achtergrond helderder is dan het onderwerp. Hiermee worden ongewenste donkere schaduwen verwijderd.
Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Rode-ogenreductie
Vermindert de rode kleur van ogen wanneer u een foto maakt.
Icn sony camera quick settings flash off Uit
De flitser is uitgeschakeld. Soms kan de kwaliteit van een foto beter zijn zonder het gebruik van de flitser, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. Als u een goede foto wilt maken zonder de flitser te gebruiken, hebt u een vaste hand nodig. Gebruik de zelfontspanner om onscherpe foto's te voorkomen.
Icn sony camera photo light Zaklantaarn
De flitser gaat onafgebroken af tijdens het fotograferen.

Scèneselectie

Gebruik de functie Scèneselectie om de camera snel in te stellen voor veelvoorkomende situaties met behulp van vooraf geprogrammeerde instellingen. In de camera zijn een aantal instellingen vastgesteld die geschikt zijn voor de geselecteerde scène. Hiermee bent u verzekerd van de best mogelijke foto.

Icn sony cam cap mode scene selection Uit
De functie Scèneselectie is uitgeschakeld en u kunt handmatig foto's nemen.
Icn sony cam scene softskin Zachte huid
Portretfoto's maken met een verhoogd schoonheidseffect.
Icn sony camera scene softsnap Soft snap
Gebruik deze optie voor het maken van foto's tegen een achtergrond in pasteltinten.
Icn sony cam scene antimotion Antibewegingswaas
Gebruik deze optie om schudden van de camera te beperken bij het fotograferen van een donkere scène.
Icn sony camera scene landscape Landschap
Gebruik deze optie voor landschapsfoto's. De camera wordt scherp gesteld op objecten in de verte.
Icn sony camera scene backlight correction hdr Tegenlichtopnamecorr. HDR
Gebruik deze optie om details in beelden met veel contrast te verbeteren. De ingebouwde tegenlichtcorrectie analyseert het beeld en past het automatisch aan om u een perfecte belichting te geven.
Icn sony camera scene night portrait Nachtportret
Gebruik deze optie om 's nachts of in slecht belichte omgevingen portretfoto's te maken. Wegens de lange belichtingstijd moet de camera stil worden gehouden of op een stabiel oppervlak worden geplaatst.
Icn sony camera scene night scene Nachtscène
Gebruik deze optie om 's nachts of in slecht belichte omgevingen foto's te maken. Wegens de lange belichtingstijd moet de camera stil worden gehouden of op een stabiel oppervlak worden geplaatst.
Icn sony cam scene handheld twilight Schemeropn. uit hand
Gebruik deze optie om foto's uit de hand te nemen bij weinig licht met minder ruis en onscherpte.
Icn sony cam scene highsensitivity Hoge gevoeligheid
Gebruik deze optie voor het nemen van foto's zonder flitser bij weinig licht. Vermindert de onscherpte.
Icn sony cam gourmet Voedsel
Gebruik deze optie voor het nemen van foto's van voedsel met felle kleuren.
Icn sony cam scene pet Huisdieren
Gebruik deze optie voor het nemen van foto's van uw huisdier. Vermindert onscherpte en rode ogen.
Icn sony camera scene beach snow Strand
Gebruik deze optie voor het nemen van foto's aan zee of bij een meer.
Icn sony cam scene snow Sneeuw
Gebruik deze optie in fel verlichte omgevingen om overbelichte foto's te voorkomen.
Icn sony camera scene party Feest
Gebruik deze optie voor foto's binnenshuis in slecht belichte omgevingen. Met deze scène worden achtergrondverlichting en kaarslicht binnenshuis opgevangen. Wegens de lange belichtingstijd moet de camera stil worden gehouden of op een stabiel oppervlak worden geplaatst.
Icn sony camera scene sport Sport
Gebruik deze optie voor foto's van snel bewegende voorwerpen. Door de korte belichtingstijd wordt de bewegingsvervaging geminimaliseerd.
Icn sony camera scene document Document
Gebruik deze optie voor foto's van tekst of tekeningen. Geeft de foto een scherper contrast.
Icn sony cam scene fireworks Vuurwerk
Gebruik deze optie voor het nemen van foto's van vuurwerk in al zijn kleurenpracht.

Note

Deze instellingen zijn alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.