Applicatie-instellingen

Sommige apps vragen u om toestemming als u ze begint te gebruiken. U kunt de toestemming voor elke app afzonderlijk wel of niet toestaan of weigeren, hetzij vanaf het menu Settings (Instellingen of vanaf het bevestigingsdialoogvenster Permission (Toestemming). De vereisten voor toestemming hangen af van het ontwerp van de app.

Bevoegdheden toestaan of weigeren

U kunt kiezen om bevoegdheden toe te staan of te weigeren wanneer het dialoogvenster verschijnt. Als u voorheen een andere versie van Android heeft gebruikt, dan worden voor de meeste apps de benodigde bevoegdheden al toegekend.

Een bevoegdheid toestaan

1. Om een bevoegdheid toe te staan, tikt u op Toestaan.
  2. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster voor de tweede keer verschijnt, kunt u kiezen uit de Niet meer vragen-optie die u wilt.
  3. Een dialoogvenster geeft ook uitleg over waarom de app de bevoegdheid nodig heeft en waarvoor deze specifiek gebruikt wordt. Om dit dialoogvenster te negeren, tikt u op OK.

Een bevoegdheid weigeren

• Om een bevoegdheid te weigeren, tikt u op Afwijzen wanneer het dialoogvenster verschijnt.

Tip

Sommige applicaties kunnen nog steeds worden gebruikt, ook al heeft u de bevoegdheid geweigerd.

Cruciale bevoegdheden

Sommige bevoegdheden zijn verplicht om de app te laten werken zoals de werking bedoeld is. In dergelijke situaties ziet u een dialoogvenster met informatie.

Applicaties configureren

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Apps >Icn sony menu settings.
  3. Selecteer een configuratie-optie, zoals Machtigingen van apps, en kies een applicatie die u wilt configureren.

Cruciale bevoegdheden toestaan

1. Om een cruciale bevoegdheid toe te staan, tikt u op Doorgaan > APP-INFO > Toestemmingen.
  2. Zoek de cruciale bevoegdheid die u nodig hebt.
  3. Tik op de schuifregelaar.

Automatisch bijwerken van applicatie toestaan of afwijzen

Als de automatische bijwerkfunctie is ingeschakeld, worden uw applicaties bijgewerkt zonder dat u wordt gevraagd, zodat u wellicht niet merkt dat een groot volume aan gegevens wordt gedownload. Om hoge kosten voor bestandsoverdracht te voorkomen, kunt u automatisch bijwerken uitschakelen of automatisch bijwerken alleen inschakelen via een ‎Wi-Fi‎ -verbinding. Schakel automatisch bijwerken uit in zowel de Play Store™-app als in de What's New-app (indien beschikbaar) om het automatisch bijwerken van apps te vermijden.

Automatisch bijwerken van alle applicaties in de Play Store in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal en tik vervolgens op Icn sony app market place.
  2. Tik op Icn sony app calendar l en vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Automatisch bijwerken van alle applicaties in What's New in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal en tik vervolgens op Icn sony app whats new.
  2. Tik op Icn sony app calendar l en vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Applicaties koppelen

Uw apparaat kan de standaard app bepalen om een bepaalde web-link af te handelen. Dat houdt in dat als de koppeling is ingesteld, u niet steeds opnieuw een app hoeft te kiezen wanneer u een link opent. U kunt de standaard-app op elk moment wijzigen.