Locatieservices gebruiken

Applicaties zoals Maps en de camera kunnen via locatieservices informatie gebruiken van mobiele en ‎Wi-Fi‎ -netwerken en tevens GPS-informatie (Global Positioning System) om uw locatie bij benadering te bepalen. Als de verbinding met GPS-satellieten niet optimaal is, kan uw apparaat uw locatie met behulp van de ‎Wi-Fi‎ -functie bepalen. En als u niet binnen het bereik van een netwerk bent, kan uw apparaat uw locatie met behulp van uw mobiele netwerk bepalen.

Als u wilt dat uw apparaat weet waar u bent, moet u locatieservices inschakelen.

Note

Er kunnen kosten voor gegevensverbinding in rekening worden gebracht wanneer u verbinding met internet maakt vanaf uw apparaat.

Locatieservices in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Locatie en tik vervolgens op de schuifregelaar om de locatieservices in of uit te schakelen.

De nauwkeurigheid van GPS verbeteren

Als u de GPS-functie van het apparaat voor het eerst gebruikt, kan het enkele minuten duren voordat uw locatie wordt gevonden. Om ervoor te zorgen dat het zoeken zo goed mogelijk verloopt, moet u vrij zicht op de hemel hebben. Sta stil en bedek de GPS-antenne niet (het gemarkeerde gebied in de afbeelding). GPS-signalen kunnen door wolken en plastic dringen, maar niet door de meeste vaste objecten, zoals gebouwen en bergen. Wordt uw locatie niet na enkele minuten gevonden, ga dan ergens anders staan.

GPS-antenne van de Sony Smartphone