Opslag en geheugen

Uw apparaat heeft verschillende opslag- en geheugenopties.

• Het interne geheugen is circa 16 GB groot en wordt gebruikt om gedownloade of overgedragen inhoud en persoonlijke instellingen en gegevens op te slaan. Enkele voorbeelden van gegevens die worden opgeslagen in het interne geheugen zijn instellingen voor alarm, volume en taal, e-mails, favorieten, kalendergebeurtenissen, foto's, video's en muziek.
  • Voor meer opslagruimte kunt u een externe geheugenkaart met een opslagcapaciteit van maximaal 200 GB gebruiken. Mediabestanden en sommige apps kunnen, samen met hun data, worden verplaatst naar dit type geheugen om intern geheugen vrij te maken. Sommige apps, bijvoorbeeld de camera-app, kunnen data rechtstreeks op een geheugenkaart opslaan.
  • Het dynamische geheugen (RAM) is ongeveer 3 GB groot en kan niet voor opslag worden gebruikt. RAM wordt gebruikt om applicaties te laten werken en voor het besturingssysteem.

Note

U moet de geheugenkaart mogelijk afzonderlijk aanschaffen.

Tip

Lees meer over het gebruik van geheugen in Android-apparaten door de whitepaper voor uw apparaat te downloaden via Helpdocumenten.

Geheugenprestaties verbeteren

Het apparaatgeheugen raakt bij normaal gebruik langzaam vol. Als het apparaat trager wordt of als applicaties plotseling worden afgesloten, kunt u het volgende doen:

• Zorg er altijd voor dat er minstens 500 MB vrij intern geheugen beschikbaar is.
  • Sluit applicaties af als u ze niet gebruikt.
  • Wis het cachegeheugen voor alle applicaties.
  • Verwijder gedownloade applicaties die u niet gebruikt.
  • Verplaats applicaties naar de geheugenkaart als de interne opslag vol is.
  • Verplaats foto's, video's en muziek van het interne geheugen naar de geheugenkaart.
  • Als uw apparaat de content op de geheugenkaart niet kan lezen, moet u de kaart wellicht formatteren. Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich als eigenaar aanmelden, oftewel de primaire gebruiker, om bepaalde handelingen te kunnen verrichten zoals het overzetten van gegevens naar de geheugenkaart en het formatteren van de geheugenkaart.

De geheugenstatus weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslag en geheugen.

De hoeveelheid vrij en gebruikt RAM-geheugen weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Opslag en geheugen.
  3. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Geavanceerd > Geheugen.

Het cachegeheugen van alle applicaties wissen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik op Instellingen > Opslag en geheugen.
  3. Tik op Interne gedeelde opslag, ga vervolgens naar en tik op Gegevens in de cache > OK.
  4. Als een geheugenkaart is geplaatst, tikt u op Opslagruimte > Interne gedeelde opslag.

Tip

Als u het cachegeheugen wist, verliest u geen belangrijke gegevens of instellingen.

Mediabestanden naar de geheugenkaart overbrengen

1. Zorg dat er een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Ga naar en tik op Instellingen > Opslag en geheugen > Gegevens overdragen.
  4. Markeer de bestanden die u naar de geheugenkaart wilt overbrengen.
  5. Tik op Overbrengen.

Applicaties en services stoppen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Apps.
  3. Selecteer een applicatie of service en tik op NU STOPPEN > OK.

De geheugenkaart formatteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslag en geheugen.
  3. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Geavanceerd > Opslagruimte > SD-kaart > Icn sony key menu. Tik ten slotte op Instellingen voor opslag > Formatteren > Wissen en formatteren.

Note

Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist. Maak eerst een back-up van alle gegevens die u wilt behouden. Als u een back-up van de inhoud wilt maken, kunt u deze naar een computer kopiëren. Zie voor meer informatie Bestanden beheren met een computer.