Meerdere gebruikersaccounts

Uw apparaat ondersteunt meerdere gebruikersaccounts zodat meerdere gebruikers zich afzonderlijk bij het apparaat kunnen aanmelden en het kunnen gebruiken. Werken met meerdere gebruikersaccounts is handig wanneer u hetzelfde apparaat met anderen deelt of uw apparaat voor een tijdje aan iemand anders uitleent. De gebruiker die het apparaat voor het eerst installeert, wordt de eigenaar van het apparaat. Alleen de eigenaar kan de accounts van andere gebruikers beheren. Naast het account van de eigenaar zijn er twee verschillende soorten accounts:

• Regelmatige gebruiker: Dit type account is geschikt voor iemand die uw apparaat regelmatig gebruikt.
    • Gastgebruiker: Schakel de gastaccountoptie in voor iemand die uw apparaat slechts tijdelijk wil gebruiken.

Note

Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor de eigenaar. Zo kan bijvoorbeeld alleen de eigenaar downloads toestaan van andere bronnen dan Google Play™.

Over het account voor regelmatige gebruikers

Door accounts voor regelmatige gebruikers toe te voegen, kunt u verschillende gebruikers toestaan om eigen startschermen, achtergronden en algemene instellingen te gebruiken. Ze krijgen tevens apart toegang tot toepassingen en geheugenopslag voor bestanden zoals muziek en foto's. U kunt maximaal drie accounts voor regelmatige gebruikers aan het apparaat toevoegen.

Een standaard gebruikersaccount toevoegen

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als de eigenaar, d.w.z. de gebruiker die het apparaat voor het eerst heeft ingesteld.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Zoek naar en tik op Instellingen > Gebruikers > Gebruiker toevoegen.
    4. Tik op OK > NU INSTELLEN. Het scherm wordt vergrendeld en in de rechterbovenhoek verschijnt een pictogram dat de nieuw toegevoegde gebruiker weergeeft.
    5. Ontgrendel het scherm door bijvoorbeeld te vegen of uw pincode in te voeren.
    6. Volg de instructies op het scherm om de procedure te voltooien.

Tip

U kunt ook vanuit de statusbalk in elk scherm een standaard gebruikersaccount toevoegen. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag en tik op het gebruikerspictogram en tik daarna op Gebruiker toevoegen.

Toestaan dat een regelmatige gebruiker telefoneert en SMS gebruikt

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik op Icn sony users settings naast de naam van de betreffende gebruiker en sleep de schuifregelaar naast Oproepen en sms inschakelen naar rechts.

Een account van een regelmatige gebruiker van uw apparaat verwijderen

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd als de eigenaar.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik op Icn sony menu settings naast de naam van de gebruiker die uw wilt verwijderen en tik vervolgens op Gebruiker verwijderen > Verwijderen .

Over het gastaccount

Als iemand uw apparaat alleen tijdelijk wil gebruiken, kunt u voor die gebruiker een gastaccount inschakelen. In de gastmodus start het apparaat op als een nieuw geïnstalleerd systeem met alleen de vooraf geïnstalleerde apps. Nadat de gast klaar is met uw apparaat, kunt u de sessie verwijderen zodat de volgende gast helemaal opnieuw kan beginnen. Het gastaccount is vooraf geïnstalleerd en kan niet worden verwijderd.

Het gastaccount activeren

1. Zorg dat u bent ingelogd als de eigenaar, dat wil zeggen de gebruiker die het apparaat voor het eerst heeft ingesteld.
    2. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers > Gast.

Tip

U kunt het gastaccount ook activeren via de statusbalk in elk willekeurig scherm. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag, tik op het gebruikerspictogram en tik vervolgens op Gast toevoegen.

De gastgebruiker toestaan om te telefoneren

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik op Icn sony users settings naast Gast en sleep vervolgens de schuifregelaar naast Telefoonoproepen inschakelen naar rechts.

De gegevens van de gastsessie wissen

1. Zorg ervoor dat u als gast bent aangemeld.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers.
    4. Zoek naar en tik op Gast verwijderen.
    5. Tik op Verwijderen.

Tip

U kunt de gastsessie ook wissen vanuit de statusbalk op elk scherm. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag en tik op het gebruikerspictogram en tik daarna op Gast verwijderen.

Schakelen tussen meerdere gebruikersaccounts

Schakelen tussen meerdere gebruikersaccounts

1. Om de lijst met gebruikers weer te geven, sleept u de statusbalk omlaag met twee vingers en tikt u op het gebruikerspictogram rechtsboven in het scherm.
    2. Tik op het pictogram dat het gebruikersaccount weergeeft waarnaar u wilt schakelen.
    3. Als voor het account een wachtwoord is ingesteld, voert u dit wachtwoord in om u aan te melden. Ontgrendel anders gewoon het scherm.

Tip

Als u naar het gastaccount schakelt, tikt u op Opnieuw als u de vorige sessie wilt verwijderen of op Ja, doorgaan om door te gaan met de vorige sessie.

Instellingen voor meerdere gebruikersaccounts

Er zijn drie verschillende soorten instellingen op apparaten met meerdere gebruikers:
    • Instellingen die iedere gebruiker kan veranderen en van invloed zijn op alle gebruikers. Voorbeelden zijn taal, ‎Wi-Fi‎ , Vliegmodus, NFC en Bluetooth®.
    • Instellingen die alleen van invloed zijn op een individueel gebruikersaccount. Voorbeelden zijn automatisch synchroniseren van data, schermvergrendeling, verschillende accounts toegevoegd en achtergrond.
    • Instellingen die alleen zichtbaar zijn voor de eigenaar en van invloed zijn op alle gebruikers, bijvoorbeeld VPN-instellingen.