Waarom heb ik een Google™-account nodig?

Uw Xperia™ -apparaat van Sony gebruikt het Android™-platform dat ontwikkeld is door Google™. Een groot aantal verschillende Google™-applicaties en -services is bij aankoop van uw apparaat beschikbaar, bijvoorbeeld Gmail™, Google Maps™, YouTube™ en de Play Store™-applicatie, waarmee u toegang hebt tot de Google Play™ onlinewinkel voor het downloaden van Android™-applicaties. Om het beste uit deze services te halen, heef u een Google™-account nodig. U heeft bijvoorbeeld een Google™-account nodig als u het volgende wilt:
    • Applicaties downloaden en installeren van Google Play™.
    • E-mail, contacten en de agenda synchroniseren met Gmail™.
    • Chatten met vrienden met de applicatie Hangouts™.
    • Uw browsegeschiedenis en bladwijzers synchroniseren met behulp van de webbrowser Google Chrome™.
    • Maak uzelf kenbaar als de bevoegde gebruiker na en softwarereparatie met behulp van Xperia™ Companion.
    • Vind, vergrendel of wis een verloren of gestolen apparaat op afstand met behulp van de apparaatbeheerservices van my Xperia™ of Android™.

Ga voor meer informatie Android™ en Google™ naar http://support.google.com.

Note

Het is erg belangrijk dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google™-account onthoudt. In sommige gevallen moet u zich om beveiligingsredenen identificeren met uw Google™-account. Als u in dergelijke gevallen de gebruikersnaam of het wachtwoord van Google™ niet kunt invullen, dan wordt uw apparaat vergrendeld. Als u meerdere Google™-accounts heeft, zorg dan dat u de gegevens van het betreffende account invult.

Een Google™-account instellen op uw apparaat

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Accounts > Account toevoegen > Google.
    3. Voer de stappen in de registratiewizard uit om een Google™-account te maken of meld u aan als u al een account hebt.

Tip

U kunt zich ook aanmelden bij een Google™-account of er een maken vanuit de installatiewizard als u het apparaat voor het eerst opstart. Of u kunt naar internet gaan en een account maken op www.google.com/accounts.