Opslag en geheugen

Uw apparaat heeft verschillende opslag- en geheugenopties.

• Het interne geheugen is circa 16 GB groot en wordt gebruikt om gedownloade of overgedragen inhoud en persoonlijke instellingen en gegevens op te slaan. Enkele voorbeelden van gegevens die worden opgeslagen in het interne geheugen zijn instellingen voor alarm, volume en taal, e-mails, favorieten, kalendergebeurtenissen, foto's, video's en muziek.
  • Voor meer opslagruimte kunt u een externe geheugenkaart met een opslagcapaciteit van maximaal 128 GB gebruiken. Mediabestanden en sommige apps kunnen, samen met hun data, worden verplaatst naar dit type geheugen om intern geheugen vrij te maken. Sommige apps, bijvoorbeeld de camera-app, kunnen data rechtstreeks op een geheugenkaart opslaan.
  • Het dynamische geheugen (RAM) is ongeveer 1.5 GB groot en kan niet voor opslag worden gebruikt. RAM wordt gebruikt om applicaties te laten werken en voor het besturingssysteem.

Note

U moet de geheugenkaart mogelijk afzonderlijk aanschaffen.

Tip

Lees meer over het gebruik van geheugen in Android-apparaten door de whitepaper voor uw apparaat te downloaden via Helpdocumenten.

Geheugenprestaties verbeteren

Het geheugen in uw apparaat raakt bij normaal gebruik langzaam vol. Als het apparaat trager wordt of als applicaties plotseling worden afgesloten, kunt u het volgende doen:

• Zorg ervoor dat u altijd meer dan 500 MB vrij intern geheugen en meer dan 100 MB vrij RAM-geheugen hebt.
  • Sluit applicaties af als u ze niet gebruikt.
  • Wis het cachegeheugen voor alle toepassingen.
  • Verwijder gedownloade toepassingen die u niet gebruikt.
  • Verplaats toepassingen naar de geheugenkaart als de interne opslag vol is.
  • Verplaats foto's, video's en muziek van het interne geheugen naar de geheugenkaart.
  • Als uw apparaat de content op de geheugenkaart niet kan lezen, moet u de kaart wellicht formatteren. Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich als eigenaar aanmelden, oftewel de primaire gebruiker, om bepaalde handelingen te kunnen verrichten zoals het overzetten van gegevens naar de geheugenkaart en het formatteren van de geheugenkaart.

De geheugenstatus weergeven

1. Tik op uw Startscherm op het pictogram Icn sony home apptray normal .
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte.

De hoeveelheid vrije en gebruikte RAM-geheugen weergeven

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Apps.

Het cachegeheugen voor alle applicaties wissen

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Opslagruimte.
  3. Tik op Intern geheugen > Gegevens in de cache > OK.

Note

Wanneer u het cachegeheugen wist, verliest u geen belangrijke informatie of instellingen.

Mediabestanden naar de geheugenkaart kopiëren

1. Zorg ervoor dat er een geheugenkaart in uw apparaat is geplaatst.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Tik op Instellingen > Opslagruimte > Data overbrengen naar SD-kaart.
  4. Markeer de bestandstypen die u naar de geheugenkaart wilt kopiëren.
  5. Tik op Overbrengen.

Applicaties verplaatsen naar de geheugenkaart

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Apps.
  3. Selecteer de applicatie die u wilt verplaatsen en tik vervolgens op Opslagruimte, tik vervolgens onder Gebruikt geheugen op Wijzigen > SD-kaart > Verplaatsen.

Note

Sommige applicaties kunnen niet naar de geheugenkaart verplaatst worden.

Actieve applicaties en services stoppen

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Apps.
  3. Selecteer een applicatie of service en tik op NU STOPPEN > OK.

De geheugenkaart formatteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslagruimte.
  3. Tik op SD-kaart, vervolgens op Icn sony key menu en vervolgens op Instellingen > Formatteren > Wissen en formatteren.

Note

Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist. Maak een back-up van alle gegevens die u wilt behouden voordat u de geheugenkaart formatteert. Als u een back-up van uw inhoud wilt maken, kunt u deze naar een computer kopiëren. Zie voor meer informatie Bestanden beheren met een computer.