Foto's en video's delen en beheren

U kunt foto's en video's delen die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U kunt ze tevens op verschillende manieren beheren. U kunt bijvoorbeeld werken met foto's in batches, foto's verwijderen en ze koppelen aan contacten. Als op het apparaat veel foto's zijn opgeslagen, is het een goed idee om ze regelmatig over te brengen naar een computer of naar een extern opslagapparaat om onvoorspelbaar gegevensverlies te voorkomen. Hierdoor komt er ook meer vrije ruimte op het apparaat. Zie Bestanden beheren met een computer.

Note

U kunt auteursrechtelijk beschermde items mogelijk niet kopiëren, verzenden of overbrengen. Sommige items kunnen niet worden verzonden als het bestandsformaat te groot is.

Een foto of video delen

1. Zoek en tik in Album op de foto of video die u wilt delen.
    2. Tik op het scherm om de werkbalken weer te geven en tik vervolgens op Icn sony gallery share.
    3. Tikt op de applicatie die u wilt gebruiken om de foto te delen en volg de stappen om de foto te verzenden.

Een foto als contactafbeelding gebruiken

1. Tik tijdens het bekijken van een foto op het scherm om de werkbalken weer te geven, en tik vervolgens op Icn sony key menu > Gebruiken als > Contactafbeelding.
    2. Selecteer een contactpersoon en pas de foto aan zoals u wilt.
    3. Tik op Opslaan.

Een foto gebruiken als achtergrond

1. Als u een foto bekijkt, tikt u op het scherm om de werkbalken weer te geven en tikt u vervolgens op Icn sony key menu > Gebruiken als > Achtergrond.
    2. Volg de instructies op het scherm.

Een foto draaien

1. Als u een foto bekijkt, tikt u op het scherm om de werkbalken weer te geven, waarna u op Icn sony key menu tikt.
    2. Tik op Draaien en selecteer vervolgens een optie. De foto wordt opgeslagen in de nieuwe stand.

Een foto of video verwijderen

1. Als u een foto bekijkt, tikt u op het scherm om de werkbalken weer te geven, waarna u op Icn sony menu delete tikt.
    2. Tik op Verwijderen.

Werken met foto- of videobatches in Album

1. Druk bij het weergeven van miniaturen van foto's en video's in Album op een item en houd het vast totdat het gemarkeerd is.
    2. Tik op andere items waarmee u wilt werken om ze te selecteren. Als u alle items wilt selecteren, tikt u op Icn sony key menu en vervolgens op Alles selecteren.
    3. Gebruik de tools in de werkbalk om met uw geselecteerde items te werken.

Foto's met gezichten analyseren in Album

U kunt alle foto's op uw apparaat analyseren die gezichten van mensen bevatten. Eenmaal geactiveerd blijft de functie voor fotoanalyse actief en worden nieuwe foto's geanalyseerd terwijl ze worden toegevoegd. Na het uitvoeren van een analyse kunt u alle foto's van dezelfde persoon in een map groeperen.

De functie voor fotoanalyse inschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Album .
    3. Sleep de linkerrand van het startscherm van Album naar rechts en tik op Gezichten. Alle foto's op uw apparaat worden geanalyseerd en gegroepeerd in de map Gezichten zonder naam.

Een gezicht een naam geven

1. In de tegel Gezichten tikt u op de map Gezichten zonder naam en bladert u vervolgens naar de map Overige gezichten en kiest u het gezicht dat u een naam wilt geven.
    2. Tik op Naam toevoegen.
    3. Typ een naam en tik op Gereed > Toevoegen als nieuwe persoon.

De naam van een gezicht bewerken

1. Wanneer u een gezicht op volledig scherm weergeeft, tikt u op het scherm voor het weergeven van de werkbalken, en vervolgens op Icn sony key menu > Naamtags bewerken.
    2. Tik op OK.
    3. Tik op de naam van het gezicht dat u wilt bewerken.
    4. Bewerk de naam en tik vervolgens op Gereed >Toevoegen als nieuwe persoon.