Berichten lezen en verzenden

De applicatie Berichten geeft uw berichten weer als gesprekken. Dit betekent dat alle berichten naar en van een specifieke persoon zijn gegroepeerd. Als u MMS-berichten wilt verzenden, moeten de juiste MMS-instellingen zijn ingesteld op uw apparaat. Zie Internet- en MMS-instellingen .

Note

Het aantal tekens dat u in één bericht kunt verzenden, is afhankelijk van de aanbieder en de taal die u gebruikt. De maximale grootte van een mms, inclusief de toegevoegde mediabestanden, is ook afhankelijk van de aanbieder. Neem contact op met uw netwerkoperator voor meer informatie.

Overzicht Berichten op Sony-smartphones
    1 Ga terug naar de lijst met gesprekken
    2 De afzender van het bericht bellen
    3 Meer opties weergeven
    4 Verzonden en ontvangen berichten
    5 Een voltooid bericht verzenden
    6 Bijlagen toevoegen

Een bericht maken en verzenden

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal en tik vervolgens op Icn sony app messaging.
    2. Tik op Icn sony conv new message.
    3. Voer de naam of het telefoonnummer van de ontvanger in, of andere contactgegevens die u over de ontvanger hebt opgeslagen, en maak vervolgens een keuze uit de lijst die wordt weergegeven. Als de ontvanger niet in de contactlijst voorkomt, voert u het nummer van de ontvanger handmatig in.
    4. Als u een groepsbericht wilt verzenden, herhaalt u bovenstaande stappen om meer ontvangers toe te voegen.
    5. Tik op Bericht schrijven en voer de tekst van het bericht in.
    6. Als u een bijlage wilt toevoegen, selecteert u de desbetreffende bijlageoptie.
    7. Als u het bericht wilt verzenden, tikt u op Icn sony send message button.

Tip

Als u een bericht afsluit voordat u het verzendt, wordt het als concept opgeslagen. Het gesprek wordt gelabeld met het woord Concept:.

Een ontvangen bericht lezen

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal, zoek naar Icn sony app messaging en tik hierop.
    2. Tik op het gewenste gesprek.
    3. Tik op het bericht als dit nog niet is gedownload en houd dit vast en tik vervolgens op Bericht downloaden.

Tip

Alle ontvangen berichten worden standaard op het apparaatgeheugen opgeslagen.

Een bericht beantwoorden

1. Tik in uw Startscherm op Icn sony home apptray normal; ga naar en tik op Icn sony app messaging.
    2. Tik op het gesprek met het bericht.
    3. Voer uw antwoord in en tik op Icn sony send message button.

Een bericht doorsturen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal en tik vervolgens op Icn sony app messaging.
    2. Tik op het gesprek dat het bericht bevat dat u wilt doorsturen.
    3. Raak het bericht aan dat u wilt doorsturen, houd het vast en tik vervolgens op Bericht doorsturen.
    4. Voer de naam of het telefoonnummer van de ontvanger in, of andere contactinformatie die u over de ontvanger hebt opgeslagen, en maak vervolgens een keuze uit de lijst die wordt weergegeven. Als de ontvanger niet in de contactenlijst voorkomt, voert u het nummer van de ontvanger handmatig in.
    5. Bewerk indien nodig het bericht en tik vervolgens op Icn sony send message button.

Een bestand in een ontvangen bericht opslaan

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
    2. Tik op het gesprek dat u wilt openen.
    3. Als het bericht nog niet is gedownload, tikt u op het bericht, houd u dit vast en tikt u op Bericht downloaden.
    4. Raak het bericht aan dat u wilt opslaan en houd het vast en selecteer de gewenste optie.