Meerdere gebruikersaccounts

Uw apparaat ondersteunt meerdere gebruikersaccounts zodat meerdere gebruikers zich afzonderlijk bij het apparaat kunnen aanmelden en het kunnen gebruiken. Werken met meerdere gebruikersaccounts is handig wanneer u hetzelfde apparaat met anderen deelt of uw apparaat voor een tijdje aan iemand anders uitleent. De gebruiker die het apparaat voor het eerst installeert, wordt de eigenaar van het apparaat. Alleen de eigenaar kan de accounts van andere gebruikers beheren. Naast het account van de eigenaar zijn er twee verschillende soorten accounts:

• Regelmatige gebruiker: Dit type account is geschikt voor iemand die uw apparaat regelmatig gebruikt.
    • Gastgebruiker: Schakel de gastaccountoptie in voor iemand die uw apparaat slechts tijdelijk wil gebruiken.

Note

Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor de eigenaar. Zo kan bijvoorbeeld alleen de eigenaar downloads toestaan van andere bronnen dan Google Play™.

Over het account voor regelmatige gebruikers

Door accounts voor regelmatige gebruikers toe te voegen, kunt u verschillende gebruikers toestaan om eigen startschermen, achtergronden en algemene instellingen te gebruiken. Ze krijgen tevens apart toegang tot toepassingen en geheugenopslag voor bestanden zoals muziek en foto's. U kunt maximaal drie accounts voor regelmatige gebruikers aan het apparaat toevoegen.

Een normaal gebruikersaccount toevoegen

1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd als de eigenaar, dat wil zeggen de gebruiker die het apparaat voor het eerst heeft ingesteld.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik vervolgens op Instellingen > Gebruikers > Gebruiker toevoegen.
    4. Tik op OK. Er wordt een nieuw account gemaakt.
    5. Tik op NU INSTELLEN. Het scherm wordt vergrendeld en in de rechterbovenhoek verschijnt een pictogram dat de nieuw toegevoegde gebruiker aangeeft.
    6. Ontgrendel het scherm door omhoog te vegen.
    7. Volg de instructies op het scherm om het account voor de gebruiker in te stellen.

Tip

Als degene, voor wie het nieuwe account is bedoeld, het account zelf wil instellen, maar op dit moment niet beschikbaar is, tikt u in stap 5 op NIET NU. Als de gebruiker aanwezig is, kiest deze Gebruikers bij Instellingen om het nieuwe account te zien, dat zichtbaar is als Nieuwe gebruiker. Tik gewoon op het account en volg de instructies om de instellingen af te ronden.

Tip

U kunt een normaal gebruikersaccount ook toevoegen via de statusbalk in elk willekeurig scherm. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag, tik op het gebruikerspictogram en tik vervolgens op Gebruiker toevoegen.

Toestaan dat een regelmatige gebruiker telefoneert

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik vervolgens op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik op Icn sony users settings naast de naam van de betreffende gebruiker en sleep de schuifregelaar naast Telefoonoproepen inschakelen naar rechts.

Een account van een regelmatige gebruiker van uw apparaat verwijderen

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik vervolgens op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik op Icn sony users settings naast de naam van de gebruiker die uw wilt verwijderen en tik vervolgens op Gebruiker verwijderen > Verwijderen .

Over het gastaccount

Als iemand uw apparaat alleen tijdelijk wil gebruiken, kunt u voor die gebruiker een gastaccount inschakelen. In de gastmodus start het apparaat op als een nieuw geïnstalleerd systeem met alleen de vooraf geïnstalleerde apps. Nadat de gast klaar is met uw apparaat, kunt u de sessie verwijderen zodat de volgende gast helemaal opnieuw kan beginnen. Het gastaccount is vooraf geïnstalleerd en kan niet worden verwijderd.

Het gastaccount activeren

1. Zorg dat u bent ingelogd als de eigenaar, dat wil zeggen de gebruiker die het apparaat voor het eerst heeft ingesteld.
    2. Tik in het startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers > Gast.

Tip

U kunt het gastaccount ook activeren via de statusbalk in elk willekeurig scherm. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag, tik op het gebruikerspictogram en tik vervolgens op Gast toevoegen.

De gastgebruiker toestaan om te telefoneren

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als de eigenaar.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik op Icn sony users settings naast Gast en sleep vervolgens de schuifregelaar naast Telefoonoproepen inschakelen naar rechts.

De gegevens van de gastsessie wissen

1. Zorg dat u bent ingelogd bij het gastaccount.
    2. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Gebruikers.
    4. Tik vervolgens op Gast verwijderen.
    5. Tik op Verwijderen.

Tip

Als u bent ingelogd bij het gastaccount, kunt u de gastsessie wissen via de statusbalk van elk willekeurig scherm. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag, tik op het gebruikerspictogram en tik vervolgens op Gast verwijderen.

Schakelen tussen meerdere gebruikersaccounts

Schakelen tussen meerdere gebruikersaccounts

1. Om de lijst met gebruikers weer te geven, sleept u de statusbalk omlaag met twee vingers en tikt u op het gebruikerspictogram rechtsboven in het scherm.
    2. Tik op het pictogram dat het gebruikersaccount weergeeft waarnaar u wilt schakelen. Het vergrendelingsscherm voor het betreffende gebruikersaccount verschijnt.

Tip

Als u naar het gastaccount schakelt, tikt u op Opnieuw als u de vorige sessie wilt verwijderen of op Ja, doorgaan om door te gaan met de vorige sessie.

Tip

Elke gebruiker kan zijn eigen vergrendelingsscherm instellen. Zie Schermvergrendeling.

Instellingen voor meerdere gebruikersaccounts

Er zijn drie verschillende soorten instellingen op apparaten met meerdere gebruikers:
    • Instellingen die iedere gebruiker kan veranderen en van invloed zijn op alle gebruikers. Voorbeelden zijn taal, ‎Wi-Fi‎, Vliegmodus, NFC en Bluetooth®.
    • Instellingen die alleen van invloed zijn op een individueel gebruikersaccount. Voorbeelden zijn automatisch synchroniseren van data, schermvergrendeling, verschillende accounts toegevoegd en achtergrond.
    • Instellingen die alleen zichtbaar zijn voor de eigenaar en van invloed zijn op alle gebruikers, bijvoorbeeld VPN-instellingen.