Geluid, ringtone en volume

U kunt het ringtonevolume aanpassen voor binnenkomende gesprekken en meldingen, en voor muziek- en videoweergave. U kunt het apparaat instellen op de stille modus en bepalen hoelang de stille modus op het apparaat handmatig blijft geactiveerd. U kunt ook vooraf instellen wanneer op het apparaat automatisch de stille modus wordt geactiveerd.

Het beltoonvolume aanpassen met de volumetoetsen

• Beweeg de volumetoets omhoog of omlaag.

Het afspeelvolume van media aanpassen met de volumetoets

• Druk de volumetoets omhoog of omlaag wanneer u muziek afspeelt of een video bekijkt. Dit functioneert ook als het scherm is vergrendeld.

De trilstand inschakelen

• Druk op de volumetoets omlaag of omhoog totdat Icn sony stat sys ringer vibrate op de statusbalk verschijnt.

De stille modus activeren

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Selecteer een tijdsinterval.

Instellingsopties Stille modus

Oneindig
Laat het apparaat in de stille modus totdat u het geluid handmatig weer inschakelt.
Eén uur
Laat het apparaat gedurende één uur in de stille modus. Tik op de plus- en minpictogrammen om de tijdsduur aan te passen.

Tijdintervallen van stille modus inplannen

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Tik op Icn sony exceptions settings.
  3. Ga naar en tik op Dagen en selecteer de keuzevakjes van de betreffende dagen. Tik vervolgens op Gereed.
  4. Pas de starttijd aan door op Starttijd te tikken. Selecteer vervolgens een waarde en tik op OK.
  5. Pas de eindtijd aan door op Eindtijd te tikken. Selecteer vervolgens een waarde en tik op OK. De stille modus blijft op het apparaat geactiveerd tijdens het geselecteerde tijdinterval.

Uitzonderingen instellen voor stille modus

U kunt aangeven welke soorten meldingen toch een geluidsmelding mogen afspelen in de stille modus. U kunt uitzonderingen filteren op basis van de afzender van de meldingen. De meest voorkomende soorten uitzonderingen zijn:
  • Gebeurtenissen en herinneringen
  • Gesprekken
  • Berichten
  • Alarmen

Geluiden toestaan in de stille modus

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Sleep de schuifregelaar naast Uitzonderingen toestaan naar rechts.

Meldingen instellen als uitzonderingen in de stille modus

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Tik op Icn sony exceptions settings.
  3. Sleep onder Uitzonderingen in stille modus de betreffende schuifregelaars naar rechts.

Uitzonderingen koppelen aan bepaalde contacttypes

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Tik op Icn sony exceptions settings.
  3. Tik vervolgens op Oproepen/berichten van.
  4. Selecteer een optie.

Alarmengeluiden toestaan in de stille modus

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Sleep de schuifregelaar naast Alarm toestaan naar rechts.

Uitzonderingen toestaan tijdens een vooraf ingesteld tijdsinterval van de stille modus

1. Druk de volumetoets omlaag totdat Icn sony sys ringer silent op de statusbalk verschijnt.
  2. Tik op Icn sony exceptions settings.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Uitzonderingen naar rechts.

De volumeniveaus aanpassen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid en melding.
  3. Sleep de volumeschuifregelaars naar de gewenste posities.

Note

U kunt ook op de volumetoets-omhoog of -omlaag drukken en vervolgens op Icn sony adjust volumn tikken om de volumeniveaus van de ringtone, het afspelen van media of de alarmen afzonderlijk aan te passen.

Het apparaat instellen om te trillen bij binnenkomende oproepen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid en melding.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Ook trillen voor oproepen naar rechts.

Een ringtone instellen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Geluid en melding > Ringtone telefoon.
  3. Selecteer een optie in de lijst of tik op Icn sony select own ringtone om een muziekbestand op uw apparaat te selecteren.
  4. Tik op Gereed om te bevestigen.

Het meldingsgeluid selecteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Geluid en melding > Meldingsgeluid.
  3. Selecteer een optie in de lijst of tik op Icn sony select own ringtone om een muziekbestand op uw apparaat te selecteren.
  4. Tik op Gereed om te bevestigen.

Tip

Sommige applicaties hebben hun eigen specifieke meldingsgeluiden die u in de instellingen van de applicatie kunt selecteren.

Aanraaktonen inschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Geluid en melding > Andere geluiden.
  3. Sleep de schuifregelaar naast Tonen toetsenblok en Aanraakgeluiden naar rechts.