Draadloze Bluetooth®-technologie

Gebruik de Bluetooth®-functie om bestanden te verzenden naar andere Bluetooth®-apparaten of om een verbinding te maken met handsfree-accessoires. Bluetooth®-verbindingen werken het beste binnen een straal van 10 meter (33 ft), zonder vaste voorwerpen tussen de apparaten. In sommige gevallen moet u het apparaat handmatig koppelen met andere Bluetooth®-apparaten.

Note

De interoperabiliteit en compatibiliteit tussen Bluetooth®-apparaten varieert.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, kunnen alle gebruikers de Bluetooth®-instellingen veranderen; de wijzigingen gelden dan voor alle gebruikers.

De functie Bluetooth® inschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik op de aan/uit-schakelaar naast Bluetooth om de functie Bluetooth® in te schakelen. Uw apparaat is nu zichtbaar voor apparaten in de omgeving en er wordt een lijst met beschikbare Bluetooth®-apparaten weergegeven.

Uw apparaat een naam geven

U kunt uw apparaat een naam geven. Deze naam wordt aan andere apparaten getoond, als u de Bluetooth®-functie hebt ingeschakeld en uw apparaat hebt ingesteld op zichtbaar.

Uw apparaat een naam geven

1. Zorg dat de Bluetooth®-functie is ingeschakeld.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    4. Tik op Icn sony key menu > De naam van dit apparaat wijzigen.
    5. Voer een naam in voor uw apparaat.
    6. Tik op Naam wijzigen.

Koppelen met een ander Bluetooth®-apparaat

Als u uw apparaat met een ander apparaat koppelt, kunt u het apparaat bijvoorbeeld verbinden met een Bluetooth®-headset of een Bluetooth®-carkit, en deze apparaten gebruiken om te bellen en gebeld te worden.

Nadat u uw apparaat hebt gekoppeld met een ander Bluetooth®-apparaat, onthoudt uw apparaat deze koppeling. Als u uw apparaat koppelt met een Bluetooth®-apparaat, moet u mogelijk een toegangscode invoeren. Uw apparaat probeert automatisch de generieke code 0000. Als dat niet werkt, moet u de handleiding van uw Bluetooth®-apparaat raadplegen voor het wachtwoord. U hoeft de toegangscode de volgende keer dat u verbinding maakt met een gekoppeld Bluetooth®-apparaat, niet meer in te voeren.

Note

Bepaalde Bluetooth®-apparaten, zoals de meeste Bluetooth®-headsets, moeten aan een apparaat worden gekoppeld en hiermee worden verbonden voordat u ze kunt gebruiken.

Note

U kunt uw apparaat met meerdere Bluetooth®-apparaten koppelen. U kunt echter met slechts één Bluetooth®-profiel tegelijk verbinding maken.

Uw apparaat met een ander Bluetooth®-apparaat koppelen

1. Controleer of Bluetooth® is geactiveerd op het apparaat dat u met uw apparaat wilt koppelen en of het zichtbaar is voor andere Bluetooth®-apparaten.
    2. Tik in het Startscherm van uw eigen apparaat op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth .
    4. Sleep de schuifregelaar naast Bluetooth om de functie Bluetooth® in te schakelen. Er wordt een lijst met beschikbare Bluetooth®-apparaten weergegeven.
    5. Tik op het Bluetooth®-apparaat waarmee u wilt koppelen.
    6. Voer indien nodig een toegangscode in of bevestig dezelfde toegangscode op beide apparaten.

Uw apparaat verbinden met een ander Bluetooth®-apparaat

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik op het Bluetooth®-apparaat waarmee u verbinding wilt maken.

De koppeling van een Bluetooth®-apparaat opheffen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Tik onder Gekoppelde apparaten op Icn sony bluetooth paired settings naast de naam van het apparaat waarvan u de koppeling wilt opheffen.
    4. Tik op Vergeten.

Items verzenden en ontvangen via Bluetooth®-technologie

Items delen met andere Bluetooth®-compatibele apparaten zoals telefoons of computers. U kunt meerdere soorten items verzenden en ontvangen via de Bluetooth®-functie, zoals:
    • Foto's en video's
    • Muziek en andere audiobestanden
    • Contacten
    • Webpagina's

Items verzenden via Bluetooth®

1. Ontvangend apparaat: Controleer dat de Bluetooth®-functie is ingeschakeld en dat het apparaat zichtbaar is voor andere Bluetooth®-apparaten.
    2. Verzendend apparaat: Open de applicatie die het item bevat dat u wilt verzenden en ga naar het item.
    3. Afhankelijk van de applicatie en het item dat u wilt verzenden, moet u het item bijvoorbeeld aanraken en vasthouden, openen, en drukken op Icn sony home tap app share. Er zijn mogelijk andere manieren om een item te verzenden.
    4. Selecteer Bluetooth.
    5. Schakel Bluetooth® in als u hierom wordt gevraagd.
    6. Tik op de naam van het ontvangende apparaat.
    7. Ontvangend apparaat: Accepteer de verbinding indien hierom wordt gevraagd.
    8. Verzendend apparaat: Bevestig de overdracht naar het ontvangend apparaat indien hierom wordt gevraagd.
    9. Ontvangend apparaat: Accepteer het inkomende item.

Items ontvangen via Bluetooth®

1. Zorg dat de Bluetooth®-functie is ingeschakeld en zichtbaar is voor andere Bluetooth®-apparaten.
    2. Het zendende apparaat begint nu met het verzenden van gegevens naar uw apparaat.
    3. Indien u dat wordt gevraagd, voert u dezelfde toegangscode in op beide apparaten of bevestigt u de voorgestelde toegangscode.
    4. Wanneer u op de hoogte wordt gebracht van een binnenkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    5. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    6. Om de voortgang van de overdracht weer te geven, sleept u de statusbalk omlaag.
    7. Om een ontvangen item te openen, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de relevante melding.

Bestanden weergeven die u via Bluetooth® hebt ontvangen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Bluetooth.
    3. Druk op Icn sony key menu en selecteer Ontvangen bestanden tonen.