Batterij- en stroombeheer

Uw apparaat heeft een ingebouwde batterij. U kunt uw batterijverbruik bijhouden en bekijken welke applicaties de meeste stroom vergen. U kunt apps verwijderen of beperken en een aantal stroombesparingsfuncties activeren om meer uit uw batterij te halen. U kunt ook een schatting zien van hoeveel batterijcapaciteit u nog heeft en de batterijinstellingen aanpassen om de prestaties van het toestel te verbeteren en de batterij langer te kunnen gebruiken.

Het batterijverbruik van uw toestel beheren

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Vind en tik op Instellingen > Energiebeheer > App-stroomverbruik. Er verschijnt een overzicht met applicaties die veel netwerkverkeer gebruiken of die u al lange tijd niet gebruikt heeft.
  3. Lees de informatie en handel daarnaar door bijvoorbeeld een applicatie te verwijderen of het gebruik te beperken.

Kijken welke applicaties de batterij het meest belasten

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer > Batterijverbruik.

De geschatte batterijtijd weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer.

Stroombersparende modi

Wanneer u langer met de batterij wilt doen, heeft u meerdere stroombesparingsmodi tot uw beschikking:

STAMINA-modus
Schakelt ‎Wi-Fi®‎ en mobiele data uit als het scherm is uitgeschakeld en beperkt tevens de prestaties van de hardware. Als deze modus wordt geactiveerd, verschijnt Icn sony stamina on op de statusbalk.
Ultra STAMINA-modus
Beperkt de functionaliteit van het apparaat tot kerntaken zoals telefoongesprekken voeren en SMS-berichten versturen. Als deze modus wordt geactiveerd, verschijnt Icn sony ultra stamina on op de statusbalk.
Batterijbesparingsmodus
Wijzigt het gedrag van het apparaat wijzigen wanneer het batterijniveau onder een bepaald percentage zakt. Past bijvoorbeeld de schermhelderheid en schermtime-out aan. Als deze modus wordt ingeschakeld, verschijnt Icn sony lbm on op de statusbalk.
Wachtrij achtergr.gegev.
Optimaliseert uitgaand dataverkeer als het scherm is uitgeschakeld, door de data op vooraf ingestelde tijdstippen te verzenden.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u misschien inloggen als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om de energiebesparingsmodus in of uit te schakelen.

Een modus voor energiebesparing activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer .
  3. Om uw voorkeursmodus in te schakelen, selecteert u de naam van de modus en tikt u op de schakelaar aan/uit om eventueel de gekozen modus te activeren. In sommige gevallen moet u op Activeren tikken en de activering bevestigen.

Overzicht van de STAMINA-modus

De STAMINA-modus heeft enkele functies die u de mogelijkheid bieden om het batterijgebruik te optimaliseren:

Verlengde stand-by
Hiermee wordt voorkomen dat applicaties van het netwerk gebruikmaken: ‎Wi-Fi®‎ en mobiele gegevens worden uitgeschakeld wanneer het scherm uit staat. U kunt uitzonderingen maken voor een aantal applicaties en services, zodat deze niet worden onderbroken wanneer deze functie geactiveerd is.
STAMINA-klok
Onderbreek netwerkverbindingen in situaties waarin u vaak op de aan/uitknop drukt om te zien hoe laat het is.
Verlengd gebruik
Beperk de prestaties van de hardware wanneer u uw apparaat gebruikt.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u misschien inloggen als de eigenaar, oftewel de primaire gebruiker, om de STAMINA-modus te activeren of deactiveren.

De functies van de STAMINA mode activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer en tik vervolgens op STAMINA-modus.
  3. Activeer de STAMINA mode als deze gedeactiveerd is.
  4. Sleep de schuifregelaars naast de functies die u wilt activeren en tik daarna op Activeren als daarom gevraagd wordt.

Toepassingen voor de modus STAMINA selecteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Energiebeheer en tik vervolgens op STAMINA-modus.
  3. Activeer de STAMINA mode als deze gedeactiveerd is.
  4. Zorg ervoor dat de functie Verlengde stand-by is ingeschakeld en tik op Apps actief in stand-by > Applicaties toevoegen.
  5. Scroll naar links of naar rechts om alle applicaties en services te bekijken, selecteer vervolgens de betreffende selectievelden voor de applicaties die u wilt starten.
  6. Als u klaar bent, tikt u op Gereed.