VPN's (Virtual Private Network)

Gebruik uw apparaat om verbinding te maken met VPN's, waarmee u vanuit een openbaar netwerk toegang kunt krijgen tot bronnen binnen een beveiligd lokaal netwerk. VPN-verbindingen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt door organisaties en onderwijsinstellingen voor gebruikers die toegang moeten krijgen tot intranetten en andere interne services terwijl ze zich buiten het interne netwerk bevinden, zoals vertegenwoordigers van een bedrijf die op reis zijn.

VPN-verbindingen kunnen op veel verschillende manieren tot stand worden gebracht, afhankelijk van het netwerk. Voor bepaalde netwerken moet u mogelijk een beveiligingscertificaat overbrengen naar uw apparaat om het daar te installeren. Voor meer gedetailleerde informatie over het tot stand brengen van een verbinding met uw VPN, neemt u contact op met de netwerkbeheerder van uw bedrijf of organisatie.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich misschien aanmelden als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om de instellingen voor VPN aan te passen.

Een VPN (Virtual Private Network) toevoegen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > VPN.
    3. Tik op Icn sony browser add.
    4. Selecteer het type VPN dat u wilt toevoegen.
    5. Voer uw VPN-instellingen in.
    6. Tik op Opslaan.

Verbinding maken met een VPN (Virtual Private Network)

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > VPN.
    3. Tik in de lijst met beschikbare netwerken op het VPN waarmee u verbinding wilt maken.
    4. Voer de vereiste informatie in.
    5. Tik op Verbinding maken.

De verbinding verbreken met een VPN (Virtual Private Network)

1. Sleep de statusbalk omlaag.
    2. Tik op de melding voor de VPN-verbinding om deze uit te schakelen.