Contacten overbrengen

Er zijn verschillende manieren om contacten naar uw nieuwe apparaat over te brengen. U kunt contacten synchroniseren met een online account of rechtstreeks importeren vanaf een ander apparaat.

Contacten overbrengen met behulp van een computer

Xperia™ Transfer is een applicatie die u helpt uw contacten vanaf uw oude apparaat te verzamelen en deze over te brengen naar uw nieuwe apparaat. Xperia™ Transfer, dat u kunt openen vanuit de Xperia™ Companion-software, ondersteunt mobiele apparaten op basis van de besturingssystemen iOS/iCloud en Android™. Als u van iOS-apparaat wisselt, dan doet de functie App Matching suggesties voor Android-equivalenten van uw iOS-apps.

Voor het gebruik van Xperia™ Transfer hebt u het volgende nodig:
    • Een computer met internetverbinding.
    • Uw nieuwe Android™-apparaat.
    • Een USB-kabel voor uw nieuwe Android™-apparaat.
    • Uw oude apparaat.
    • Een USB-kabel voor uw oude apparaat.

Tip

U hebt uw oude apparaat mogelijk niet nodig. Voor iOS-apparaten kunt u rechtstreeks verbinding maken met iCloud of een lokale back-up gebruiken. Voor Sony-apparaten die u eerder in bezit had, kunt u lokale back-ups gebruiken.

Contacten naar uw nieuwe apparaat overbrengen

1. Download Xperia™ Companion voor Windows of Xperia™ Companion voor Mac als de software nog niet is geïnstalleerd.
    2. Sluit uw apparaat met behulp van een USB-kabel op de computer aan.
    3. Na installatie opent u de Xperia™ Companion-software als die nog niet is gestart en klikt u op Xperia™ Transfer; volg de instructies om uw contacten over te brengen.

Contacten overbrengen met een online account

Als u de contacten op uw oude apparaat of uw computer synchroniseert met een online account, bijvoorbeeld Google Sync™, Facebook™ of Microsoft® Exchange ActiveSync®, kunt u uw contacten overbrengen naar uw nieuwe apparaat met behulp van dat account.

Contacten synchroniseren naar uw nieuwe apparaat met een synchronisatie-account

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal en vervolgens op Icn sony app phonebook .
    2. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Instellingen> Accounts en synchronisatie.
    3. Select het account waarmee u uw contacten wilt synchroniseren en tik vervolgens op Icn sony key menu > Nu synchroniseren.

Note

U moet zijn aangemeld bij het desbetreffende synchronisatie-account voordat u uw contacten hiermee kunt synchroniseren.

Andere methoden voor overbrengen van contacten

Er zijn verschillende andere manieren om contacten over te brengen van uw oude naar uw nieuwe apparaat. U kunt bijvoorbeeld contacten kopiëren naar een geheugenkaart, contacten opslaan op een simkaart of gebruikmaken van Bluetooth®-technologie. Voor meer specifieke informatie over het overbrengen van de contacten van uw oude apparaat, raadpleegt u de desbetreffende gebruikershandleiding.

Contacten importeren vanaf een geheugenkaart

1. Tik vanaf uw Startscherm op Icn sony home apptray normal en tik vervolgens op Icn sony app phonebook.
    2. Druk op Icn sony key menu en tik op Contacten importeren > SD-kaart.
    3. Selecteer het bestand dat u wilt importeren en tik op OK.

Contacten importeren met behulp van Bluetooth®-technologie

1. Zorg ervoor dat de Bluetooth®-functie is ingeschakeld en uw apparaat op zichtbaar is ingesteld.
    2. Wanneer u op de hoogte wordt gebracht van een binnenkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    3. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    4. Sleep de statusbalk omlaag. Wanneer het overbrengen gereed is, tikt u op de melding.
    5. Tik op het bestand dat u hebt ontvangen.

Contacten importeren vanaf een SIM-kaart

Note

U kunt informatie kwijtraken of meerdere dezelfde contacten krijgen bij het overbrengen van contacten met een SIM-kaart.

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal en vervolgens op Icn sony app phonebook .
    2. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Contacten importeren > SIM-kaart.
    3. Om een individueel contact te importeren, zoekt u het contact op en tikt u erop. Tik als u alle contacten wilt importeren op Alles importeren.