Geheugen en opslag

Uw apparaat beschikt over verschillende soorten geheugen en opslagopties.

• Het interne geheugen is ongeveer 12 GB groot en wordt gebruikt om gedownloade of overgedragen content en persoonlijke instellingen en gegevens op te slaan. Een paar voorbeelden van gegevens die in het interne geheugen zijn opgeslagen, zijn instellingen voor alarm, volume en taal; e-mail; bladwijzers; agenda; foto's; video's en muziek.
    • Voor meer opslagruimte kunt u een externe geheugenkaart met een opslagcapaciteit van maximaal 32 GB gebruiken. Mediabestanden en sommige apps (met de bijbehorende gegevens) kunnen naar dit type geheugen worden verplaatst om intern geheugen vrij te maken. Sommige apps, zoals de app Camera, kunnen gegevens rechtstreeks op een geheugenkaart opslaan.
    • Het dynamische geheugen (RAM) is ongeveer 2 GB groot en kan niet voor opslag worden gebruikt. Het RAM-geheugen wordt gebruikt om geopende toepassingen en het besturingssysteem te beheren.

Note

U moet de geheugenkaart mogelijk afzonderlijk aanschaffen.

Tip

Lees meer over het gebruik van geheugen in Android-apparaten door de whitepaper voor uw apparaat te downloaden via Helpdocumenten..

Geheugenprestaties verbeteren

Het geheugen in uw apparaat raakt bij normaal gebruik langzaam vol. Als het apparaat trager wordt of als applicaties plotseling worden afgesloten, kunt u het volgende doen:

• Zorg ervoor dat u altijd meer dan 100 MB vrij intern geheugen en meer dan 100 MB vrij RAM-geheugen hebt.
    • Sluit applicaties af als u ze niet gebruikt.
    • Wis het cachegeheugen voor alle toepassingen.
    • Verwijder gedownloade toepassingen die u niet gebruikt.
    • Verplaats toepassingen naar de geheugenkaart als de interne opslag vol is.
    • Verplaats foto's, video's en muziek van het interne geheugen naar de geheugenkaart.
    • Als uw apparaat de content op de geheugenkaart niet kan lezen, moet u de kaart wellicht formatteren. Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich als eigenaar aanmelden, oftewel de primaire gebruiker, om bepaalde handelingen te kunnen verrichten zoals het overzetten van gegevens naar de geheugenkaart en het formatteren van de geheugenkaart.

De geheugenstatus weergeven

1. Tik op uw Startscherm op het pictogram Icn sony home apptray normal .
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte.

Het vrije en gebruikte RAM-geheugen weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Apps > Actief.

Het cachegeheugen voor alle applicaties wissen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Opslagruimte.
    3. Tik op Gegevens in de cache > OK.

Note

Als u het cachegeheugen wist, gaan er geen instellingen of belangrijke informatie verloren.

Mediabestanden naar de geheugenkaart kopiëren

1. Zorg ervoor dat er een geheugenkaart in uw apparaat is geplaatst.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Tik op Instellingen > Opslagruimte > Data overbrengen naar SD-kaart.
    4. Markeer de bestandstypen die u naar de geheugenkaart wilt kopiëren.
    5. Tik op Overbrengen.

Apps naar de geheugenkaart verplaatsen

1. Zorg dat een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Apps .
    4. Veeg door naar het tabblad Op SD-kaart. Er wordt een lijst geopend met de apps die kunnen worden verplaatst.
    5. Selecteer de app die u wilt verplaatsen en tik vervolgens op VERPLAATSEN NAAR SD-KAART. Zodra de app is verplaatst, verschijnt een gemarkeerd selectievakje naast de app.

Applicaties en services stoppen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Apps > Actief.
    3. Selecteer een applicatie of service en tik vervolgens op STOPPEN.

De geheugenkaart formatteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik vervolgens op Instellingen > Opslagruimte > SD-kaart wissen.
    3. Tik op SD-kaart wissen > Alles wissen om te bevestigen.

Note

Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist. Maak een back-up van alle gegevens die u wilt behouden voordat u de geheugenkaart formatteert. Om een back-up van uw inhoud te maken, kunt u deze naar een computer kopiëren. Zie voor meer informatie Bestanden beheren met behulp van een computer .