Meldingen

Meldingen brengen u op de hoogte van gebeurtenissen zoals nieuwe berichten en agendameldingen evenals lopende activiteiten zoals downloads. Meldingen verschijnen op:
    • De statusbalk
    • Het meldingsvenster
    • Het vergrendelscherm

Het meldingsvenster openen of sluiten

Scr sony 12ya down up notification panel
    1. Sleep de statusbalk omlaag om het meldingsvenster te openen.
    2. Sleep het venster omhoog om het meldingsvenster te sluiten.

Reageren op een melding in het meldingenvenster

• Tik op de melding.

Een melding verwijderen van het meldingsvenster

• Plaats uw vinger op een melding en veeg naar links of rechts.

Een melding in het meldingsvenster vergroten

• Sleep de melding omlaag.

Note

Niet alle meldingen kunnen worden vergroot.

Alle meldingen in het meldingsvenster wissen

• Tik op Icn sony notification delete all.

Reageren op een melding in het vergrendelingscherm

• Dubbeltik op de melding.

Een melding uit het vergrendelingscherm verwijderen

• Plaats uw vinger op de melding en veeg naar links of rechts.

Een melding op het vergrendelingscherm vergroten

• Sleep de melding omlaag.

Note

Niet alle meldingen kunnen worden vergroot.

Meldingen op het vergrendelscherm beheren

U kunt uw apparaat zo instellen dat alleen geselecteerde meldingen op het vergrendelscherm worden weergegeven. U kunt alle meldingen en de inhoud daarvan toegankelijk maken, gevoelige inhoud verbergen voor alle meldingen of specifieke apps, of ervoor kiezen geen meldingen weer te geven.

De meldingen selecteren voor weergave op het vergrendelingscherm

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Zoek naar en tik op Instellingen > Geluid en melding > Bij vergrendeld apparaat.
    3. Selecteer een optie.

Opties voor weergave van meldingen op het vergrendelscherm

Inhoud van alle meldingen weergeven
    Alle meldingen op het vergrendelscherm weergeven. Als deze instelling is ingeschakeld, moet u er rekening mee houden dat alle inhoud (inclusief de inhoud van binnenkomende e-mails en chats) zichtbaar zullen zijn op het vergrendelscherm behalve wanneer u de betreffende apps aanwijst als Gevoelig in het menu App-meldingen instellingen
    Inhoud van gevoelige meldingen verbergen
    Een pincode, wachtwoord of patroon moet zijn ingesteld als schermvergrendeling om deze instelling beschikbaar te maken. Inhoud verborgen wordt weergegeven op het vergrendelscherm als er gevoelige berichten binnenkomen. U krijgt bijvoorbeeld een melding voor een binnenkomende e-mail of chat, maar de inhoud is niet zichtbaar op uw vergrendelscherm.
    Helemaal geen meldingen weergeven
    U krijgt geen meldingen op het vergrendelscherm.

Het meldingniveau voor een app instellen

U kunt voor meldingen voor individuele toepassingen op verschillende niveaus instellen. U kunt bijvoorbeeld alle e-mailmeldingen blokkeren, meldingen van Facebook™ voorrang geven en de inhoud van berichten verbergen op het vergrendelscherm.

Het meldingniveau voor een app instellen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Zoek naar en tik op Instellingen > Geluid en melding > App-meldingen.
    3. Selecteer de app waarvoor u de instellingen voor meldingen wilt wijzigen.
    4. Sleep de schuifregelaar naar rechts.

Meldingsniveaus en opties voor specifieke toepassingen

Blokkeren
    Nooit meldingen voor de geselecteerde app tonen.
    Prioriteit
    Meldingen van het hoogste prioriteitsniveau worden boven alle andere meldingen in het vergrendelingsscherm weergegeven.
    Gevoelig
    Deze optie is alleen beschikbaar als u een pincode, wachtwoord of patroon als schermblokkering instelt en u Inhoud van alle meldingen weergeven hebt geselecteerd onder de instelling Bij vergrendeld apparaat. Meldingen voor de app verschijnen op het vergrendelingsscherm, maar de inhoud is niet zichtbaar.

Meldingslampje

Het meldingslampje informeert u over de batterijstatus en een aantal andere zaken. Een wit knipperend lampje betekent bijvoorbeeld dat er een nieuw bericht of een gemist gesprek is. Het meldingslampje is standaard ingeschakeld maar u kunt het handmatig uitschakelen.

Ill sony 12ya notification lamp

Note

Als het meldingslampje is uitgeschakeld, gaat het alleen branden bij een waarschuwing voor de batterijstatus, bijvoorbeeld als het energieniveau lager is dan 15 procent.

Het meldingslampje inschakelen

1. Tik in uw startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Geluid en melding.
    3. Sleep de schuifregelaar naast Meldingslampje naar rechts.