Bestanden beheren met behulp van een computer

Gebruik een USB-kabelverbinding tussen een Windows®-computer en uw apparaat om uw bestanden over te brengen en te beheren. Als de verbinding tussen de twee apparaten is gemaakt, kunt u inhoud met behulp van de bestandsverkenner van uw computer tussen uw apparaat en de computer slepen of tussen het interne geheugen van uw apparaat en de SD-kaart.

Als u een pc of een Apple® Mac®-computer heeft, dan kunt u Xperia™ Companion gebruiken voor toegang tot het filesystem van uw apparaat.

USB-verbindingsmodi

U kunt twee USB-verbindingsmodi gebruiken:

Mediaoverdrachtmodus (MTP) Gebruik MTP voor het beheren van bestanden, het bijwerken van apparaatsoftware en het verbinden via WLAN. Gebruik deze USB-modus met Microsoft® Windows® computers. MTP is standaard ingeschakeld.
    Massaopslagmodus (MSC) Gebruik MSC voor het beheren van bestanden met MAC OS® en Linux-computers die MTP niet ondersteunen.

De USB-verbindingsmodus wijzigen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Xperia™-connectiviteit > USB-verbinding > USB-verbindingsmodus.
    3. Tik op Mediaoverdrachtmodus (MTP) of Massaopslagmodus (MSC).
    4. Tik op OK.

Bestanden draadloos beheren met een computer

U kunt bestanden via een Wi-Fi®-verbinding van uw apparaat naar andere met MTP compatibele apparaten overbrengen, zoals een computer, en andersom. Voordat u verbinding maakt, moet u de twee apparaten koppelen.

Note

Als u deze functie wilt gebruiken, hebt u een apparaat met Wi-Fi®-mogelijkheden nodig dat mediaoverdracht ondersteunt, zoals een computer waarop Microsoft® Windows Vista® of Windows® 7 wordt uitgevoerd.

Draadloos gebruik van uw apparaat met een computer voorbereiden

1. Controleer of de mediaoverdrachtmodus van uw apparaat is ingeschakeld. Deze modus is standaard ingeschakeld.
    2. Zorg dat Wi-Fi® is ingeschakeld.
    3. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    4. Zoek naar en tik op Instellingen > Xperia™-connectiviteit > USB-verbinding.
    5. Tik op Koppelen met pc en vervolgens op Volgende.
    6. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Draadloze verbinding maken met een gekoppeld apparaat

1. Controleer of de mediaoverdrachtmodus van uw apparaat is ingeschakeld. Deze modus is standaard ingeschakeld.
    2. Zorg dat Wi-Fi® is ingeschakeld.
    3. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    4. Zoek naar en tik op Instellingen > Xperia™-connectiviteit > USB-verbinding.
    5. Selecteer het gekoppelde apparaat waarmee u verbinding wilt maken en tik op Verb..

De verbinding met een gekoppeld apparaat verbreken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Zoek naar en tik op Instellingen > Xperia™-connectiviteit > USB-verbinding.
    3. Tik op het gekoppelde apparaat waarmee u de verbinding wilt verbreken.
    4. Tik op Verbinding verbreken.

Een koppeling met een ander apparaat verwijderen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Xperia™-connectiviteit > USB-verbinding.
    3. Tik op het gekoppelde apparaat dat u wilt verwijderen.
    4. Tik op Ontkoppelen.