Opslag en geheugen

Uw apparaat heeft verschillende opslag- en geheugenopties:

• Het interne geheugen is de opslag voor gedownloade of overgedragen content en voor persoonlijke instellingen en gegevens.
    • Voor meer opslagruimte kunt u een verwisselbare geheugenkaart gebruiken. Mediabestanden kunnen worden verplaatst naar dit type geheugen om intern geheugen vrij te maken.
    • Het dynamische geheugen (RAM) kan niet voor opslag worden gebruikt. RAM wordt gebruikt als werkgeheugen voor applicaties en voor het besturingssysteem.

Een geheugenkaart is apart verkrijgbaar.

Geheugenprestaties verbeteren

Het apparaatgeheugen raakt bij normaal gebruik langzaam vol. Als het apparaat trager wordt of als applicaties plotseling worden afgesloten, kunt u het volgende doen:

• Zorg er altijd voor dat er minstens 500 MB vrij intern geheugen beschikbaar is.
    • Sluit applicaties af als u ze niet gebruikt.
    • Wis het cachegeheugen voor alle applicaties.
    • Verwijder gedownloade applicaties die u niet gebruikt.
    • Verplaats foto's, video's en muziek van het interne geheugen naar de geheugenkaart.
    • Als uw apparaat de content op de geheugenkaart niet kan lezen, moet u de kaart wellicht formatteren. Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist.

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u zich als eigenaar aanmelden, oftewel de primaire gebruiker, om bepaalde handelingen te kunnen verrichten zoals het overzetten van gegevens naar de geheugenkaart en het formatteren van de geheugenkaart.

De geheugenstatus weergeven

• Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte.

Het cachegeheugen van alle applicaties wissen

1. Tik op Instellingen > Opslagruimte.
    2. Tik op Andere apps en tik op de gewenste applicatie.
    3. Tik op CACHE WISSEN.

Als u het cachegeheugen wist, verliest u geen belangrijke gegevens of instellingen.

Mediabestanden naar de geheugenkaart overbrengen

1. Zorg dat er een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst.
    2. Tik op Instellingen > Opslagruimte > Data overbrengen naar SD-kaart.
    3. Markeer de bestanden die u naar de geheugenkaart wilt overbrengen.
    4. Tik op Overbrengen.

Een applicatie of service stoppen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
    2. Selecteer een applicatie of service en tik op NU STOPPEN > OK.

De geheugenkaart formatteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Opslagruimte.
    2. Tik op SD-kaart > Menu icon, tik vervolgens op Instellingen voor opslag > Formatteren, en voer tenslotte het formatteren uit in het volgende dialoogvenster.

Bij het formatteren wordt alle inhoud op de geheugenkaart gewist. Maak eerst een back-up van alle gegevens die u wilt behouden. Als u een back-up van de inhoud wilt maken, kunt u deze naar een computer kopiëren. Ga voor meer informatie naar Managing files using a computer.

Smart Cleaner

Met Slimme wisser kunt u de apparaatprestaties verbeteren door de opslagruimte en het geheugen automatisch te optimaliseren afhankelijk van hoe vaak u een app gebruikt.

Smart Cleaner in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Xperia Assist > Slimme wisser.
    2. Tik op de schakelaar naast Slimme wisser gebruiken.

U kunt bestanden ook handmatig wijzigen, kopiëren of verwijderen door naar de applicatie Bestanden te gaan en erop te tikken.