SIM-kaartbeveiliging

U kunt elke SIM-kaart in uw apparaat vergrendelen en ontgrendelen met een PIN. Als een SIM-kaart is vergrendeld, is het bijbehorende abonnement beschermd tegen ongeoorloofd gebruik. Telkens wanneer u uw apparaat inschakelt, moet u dus een PIN invoeren.

Als u uw pincode te vaak onjuist invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. U moet dan de PUK-code (Personal Unblocking Key) en een nieuwe pincode invoeren. U ontvangt de pincode en de PUK-code van uw netwerkoperator.

Een SIM-kaartvergrendeling instellen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Geavanceerd > Simkaartvergrendeling.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op de schakelaar naast Simkaart vergrendelen om in te schakelen.
    4. Voer de PIN van de SIM-kaart in en tik op OK. De SIM-kaartvergrendeling is nu actief en telkens wanneer u het apparaat opnieuw start, wordt u gevraagd om uw PIN in te voeren.

De PIN-code van de SIM-kaart wijzigen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Geavanceerd > Simkaartvergrendeling.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Pincode simkaart wijzigen.
    4. Voer de oude PIN van de SIM-kaart in en tik op OK.
    5. Voer de nieuwe PIN van de SIM-kaart in en tik op OK.
    6. Voer de nieuwe PIN voor de SIM-kaart opnieuw in en tik op OK.

Een geblokkeerde SIM-kaart met behulp van een PUK-code deblokkeren

1. Voer de PUK-code in en tik op Text enter icon.
    2. Voer een nieuwe PIN-code in en tik op Text enter icon.
    3. Voer de nieuwe PIN-code nogmaals in en tik op Text enter icon.

Als u te vaak een onjuiste PUK-code hebt ingevoerd, dient u contact met uw netwerkprovider op te nemen voor een nieuwe SIM-kaart.