Applicatie-instellingen

Sommige apps vragen u om toestemming als u ze begint te gebruiken. U kunt de toestemming voor elke app afzonderlijk wel of niet toestaan of weigeren, hetzij vanaf het menu Settings (Instellingen of vanaf het bevestigingsdialoogvenster Permission (Toestemming). De vereisten voor toestemming hangen af van het ontwerp van de app.

Bevoegdheden toestaan of weigeren

U kunt kiezen om bevoegdheden toe te staan of te weigeren wanneer het dialoogvenster verschijnt. Als u voorheen een andere versie van Android heeft gebruikt, dan worden voor de meeste apps de benodigde bevoegdheden al toegekend.

Een toestemming toestaan

• Tik op Toestaan om een toestemming toe te staan. Indien gewenst, kunt u het selectievakje Niet meer vragen inschakelen.

Een bevoegdheid weigeren

• Om een bevoegdheid te weigeren, tikt u op Weigeren wanneer het dialoogvenster verschijnt.

Sommige applicaties kunnen nog steeds worden gebruikt, ook al heeft u de bevoegdheid geweigerd.

Cruciale bevoegdheden

Sommige bevoegdheden zijn verplicht om de app te laten werken zoals de werking bedoeld is. In dergelijke situaties ziet u een dialoogvenster met informatie.

Applicaties configureren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
    2. Selecteer een configuratieoptie. Selecteer vervolgens bijvoorbeeld een applicatie die u wilt configureren.

Cruciale toestemmingen toestaan

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > App-machtigingen.
    2. Selecteer een optie en tik vervolgens op de betreffende schuifregelaar om de toestemmingen aan te passen.

Automatisch bijwerken van applicatie toestaan of afwijzen

Als de automatische bijwerkfunctie is ingeschakeld, worden uw applicaties bijgewerkt zonder dat u wordt gevraagd, zodat u wellicht niet merkt dat een groot volume aan gegevens wordt gedownload. Om hoge kosten voor bestandsoverdracht te voorkomen, kunt u automatisch bijwerken uitschakelen of automatisch bijwerken alleen inschakelen via een ‎Wi-Fi -verbinding. Schakel automatisch bijwerken uit in zowel de Play Store™-app als in de What's New-app (indien beschikbaar) om het automatisch bijwerken van apps te vermijden.

Automatisch bijwerken van alle applicaties in de Play Store in- of uitschakelen

1. Tik op Play Store icon.
    2. Tik op Options icon en vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
    3. Selecteer de gewenste optie.

Automatisch bijwerken van alle applicaties in What's New in- of uitschakelen

1. Tik op What’s New icon.
    2. Tik op Options icon en vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
    3. Selecteer de gewenste optie.

Applicaties koppelen

Uw apparaat kan de standaard app bepalen om een bepaalde web-link af te handelen. Dat houdt in dat als de koppeling is ingesteld, u niet steeds opnieuw een app hoeft te kiezen wanneer u een link opent. U kunt de standaard-app op elk moment wijzigen.

App-koppelingen beheren via het menu Instellingen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
    2. Tik op Standaard-apps > Links openen.
    3. Selecteer een app en pas de instellingen naar wens aan.