Locatieservices gebruiken

Locatieservices zorgen ervoor dat applicaties als Maps en de camera uw locatie kunnen bepalen met ‎Wi-Fi en GPS (Global Positioning System). Als de verbinding met GPS-satellieten niet optimaal is, kan uw locatie worden bepaald met de ‎Wi-Fi -functie. En als u niet binnen het bereik van een netwerk bent, kan uw apparaat uw locatie met behulp van uw mobiele netwerk bepalen.

Als u wilt dat uw apparaat weet waar u bent, moet u locatieservices inschakelen.

Er kunnen kosten voor gegevensverbinding in rekening worden gebracht wanneer u verbinding met internet maakt vanaf uw apparaat.

Locatieservices in- of uitschakelen

• Tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Locatie. Tik op de schuifregelaar om locatieservices in of uit te schakelen.

U kunt locatieservices ook inschakelen vanuit > Instellingen > Google > Locatie .

De nauwkeurigheid van GPS verbeteren

Als u de GPS-functie van het apparaat voor het eerst gebruikt, kan het enkele minuten duren voordat uw locatie wordt gevonden. Om ervoor te zorgen dat het zoeken zo goed mogelijk verloopt, moet u vrij zicht op de hemel hebben. Sta stil en bedek de GPS-antenne niet (het gemarkeerde gebied in de afbeelding). GPS-signalen kunnen door wolken en plastic dringen, maar niet door de meeste vaste objecten, zoals gebouwen en bergen. Wordt uw locatie niet na enkele minuten gevonden, ga dan ergens anders staan.

GPS-antennegebied