Uw apparaat updaten

Werk de software van uw apparaat bij om de nieuwste functies, verbeteringen en bugfixes te krijgen zodat het apparaat optimaal presteert. Als een software-update beschikbaar is, wordt System update icon weergegeven op de statusbalk. U kunt ook handmatig controleren of er nieuwe updates zijn.

De eenvoudigste manier om een software-update te installeren, is draadloos vanaf uw apparaat. Sommige updates kunnen echter niet draadloos worden gedownload. In dat geval gebruikt u de Xperia Companion-software op een pc of op een Mac-computer om uw apparaat bij te werken.

Denk aan het volgende voordat u het apparaat updatet:

• Zorg dus voor voldoende opslagruimte voordat u updatet.
  • Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u inloggen als de eigenaar, d.w.z. de primaire gebruiker, om het apparaat te updaten.
  • Systeem- en applicatie-updates kunnen de functies van het apparaat anders weergeven dan in deze gebruikershandleiding wordt beschreven. De Android-versie wordt door een update wellicht niet beïnvloed.

Ga voor meer informatie over software-updates naar Software update.

Controleren op nieuwe software

1. Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, zorg dan dat u bent aangemeld als de eigenaar.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.

Het apparaat draadloos bijwerken

Gebruik de applicatie voor software-updates om de apparaatsoftware draadloos bij te werken. Welke updates u kunt downloaden via een mobiel netwerk is afhankelijk van uw provider. We raden u aan voor het downloaden van nieuwe software een ‎Wi-Fi -netwerk te gebruiken in plaats van een mobiel netwerk, om extra kosten voor dataverkeer te voorkomen.

Een systeemupdate installeren

1. Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, zorg dan dat u bent aangemeld als de eigenaar.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  3. Als een systeemupdate beschikbaar is, tikt u op DOORGAAN > Installeren.
  4. Herstel het apparaat als dit wordt gevraagd.

Een systeemupdate plannen

1. Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, zorg dan dat u bent aangemeld als de eigenaar.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  3. Als een systeemupdate beschikbaar is, tikt u op DOORGAAN en vervolgens op de schuifregelaar Installatie plannen.
  4. Tik op OK > Tijd instellen.
  5. Stel de gewenste tijd in voor de software-update en tik op OK.
  6. Het apparaat wordt automatisch op de ingestelde tijd geüpdatet.

Het automatisch downloaden van systeemupdates instellen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  2. Tik op Menu icon en tik vervolgens op Instellingen > Systeemupdates automatisch downloaden.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Automatisch updaten van applicaties in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Software-update.
  2. Tik op Menu icon en tik vervolgens op Instellingen > Apps automatisch bijwerken.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Het apparaat bijwerken met Xperia Companion

Uw apparaat bijwerken met een computer

1. Sluit het apparaat aan op de computer via een USB Type-C-kabel.
  2. Zorg dat het scherm van uw apparaat ontgrendeld is en dat de USB-verbindingsmodus op het apparaat is ingesteld op Bestandsoverdracht .
  3. Open Xperia Companion als dit nog niet automatisch is gestart.
  4. Controleer of de computer verbinding maakt met internet.
  5. Computer: Als er een nieuwe software-update wordt gedetecteerd, wordt een pop-upvenster weergegeven. Volg de aanwijzingen op het scherm om de relevante software-updates uit te voeren.

Als de Xperia Companion-software niet op de betreffende computer is geïnstalleerd, sluit u uw apparaat aan op de computer en volgt u de installatie-instructies op het scherm. Gebruik alleen de USB Type-C-kabel die met uw apparaat is meegeleverd en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten op het apparaat en de computer.