Uw mobiele dataverbinding delen

U kunt uw mobiele dataverbinding op verschillende manieren delen met andere apparaten.

• Draagbare hotspot : deel uw mobiele dataverbinding via ‎Wi-Fi met maximaal 10 andere apparaten tegelijkertijd.
  • Draagbare One-touch-hotspot : raak apparaten aan om de mobiele verbinding te delen via ‎Wi-Fi .
  • USB-tethering : deel uw mobiele dataverbinding met één computer met behulp van een USB-kabel.
  • Bluetooth-tethering : deel uw mobiele dataverbinding met maximaal vier andere apparaten via Bluetooth .

De dataverbinding delen via een USB-kabel

1. Sluit uw apparaat aan op een computer met de USB-kabel die bij het apparaat is geleverd.
  2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
  3. Tik op de schuifregelaar USB-tethering en tik vervolgens op OK als dit wordt gevraagd. USB sharing icon verschijnt op de statusbalk zodra verbinding is gemaakt.
  4. Tik op de schuifregelaar naast USB-tethering of koppel de USB-kabel los om te stoppen met het delen van uw dataverbinding.

U kunt niet tegelijkertijd de dataverbinding en de SD-kaart van uw apparaat delen via een USB-kabel.

Uw mobiele verbinding delen door middel van One-touch mobiele hotspot

1. Zorg dat de NFC-functie op beide apparaten is ingeschakeld en dat beide schermen actief zijn.
  2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
  3. Tik op Draagbare One-touch-hotspot. Houd de apparaten bij elkaar zodat de NFC-detectiegebieden van de twee apparaten elkaar raken. Tik vervolgens op KOPPELEN.

Deze functie werkt alleen bij apparaten die ook ondersteuning bieden voor NFC ‎Wi-Fi -tethering.

Uw mobiele gegevensverbinding met een ander Bluetooth-apparaat delen

1. Zorg dat uw apparaat en het andere Bluetooth-apparaat met elkaar gekoppeld zijn en dat mobiel dataverkeer op uw apparaat is geactiveerd.
  2. Uw apparaat: Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering. Tik op de schakelaar Bluetooth-tethering om de functie in te schakelen.
  3. Bluetooth-apparaat: Stel het apparaat zodanig in dat de netwerkverbinding verkregen wordt via Bluetooth. Als het apparaat een computer is, raadpleeg dan de relevante instructies om de instelling te voltooien. Als het een Android-apparaat is, tikt u op het instellingenpictogram naast de naam van het apparaat waarmee het is gekoppeld onder Instellingen > Apparaatverbinding > Eerder verbonden apparaten, en tikt u vervolgens op de schakelaar Internettoegang.
  4. Uw apparaat: Wacht tot Bluetooth hotspot icon en Bluetooth tethering icon worden weergegeven op de statusbalk. Zodra deze pictogrammen worden weergegeven, is het instellen voltooid.
  5. Tik nogmaals op de schakelaar Bluetooth-tethering om de functie uit te schakelen.

De functie Bluetooth-tethering wordt elke keer uitgeschakeld wanneer u het apparaat of de Bluetooth-functie uitschakelt.

Het apparaat als draagbare hotspot gebruiken

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
  2. Tik op Draagbare hotspot > Hotspot configureren.
  3. Voer de Netwerknaam-gegevens in.
  4. Tik in het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren. Voer indien nodig een wachtwoord in.
  5. Tik op Opslaan.
  6. Tik op de schakelaar bovenaan de lijst om de functie in te schakelen.
  7. Als dit wordt gevraagd, tikt u op OK om te bevestigen. Tethering icon wordt weergegeven op de statusbalk wanneer de draagbare hotspot actief is.
  8. Als u uw dataverbinding niet langer wilt delen via ‎Wi-Fi , tikt u op de schakelaar Draagbare hotspot om de functie uit te schakelen.

Uw draagbare hotspot een nieuwe naam geven of beveiligen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
  2. Tik op Draagbare hotspot > Hotspot configureren.
  3. Voer de Netwerknaam-gegevens in.
  4. Tik in het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
  5. Voer indien nodig een wachtwoord in.
  6. Tik op Opslaan.