Correct scherpstellen

De camera stelt automatisch scherp en detecteert automatisch gezichten in alle opnamemodi. De camera kan ook een bewegend voorwerp detecteren en volgen. Een geel kader geeft aan op welk gezicht of bewegend voorwerp wordt scherpgesteld.

Een manier om het scherpstelgebied te veranderen is door de camera te bewegen en de cameratoets half ingedrukt te houden. Als het beeld eenmaal is scherpgesteld, wordt het ronde kader blauw. Met deze methode kunt u bijvoorbeeld de focus veranderen naar iemand aan de rand in een groepsfoto.

U kunt ook op het scherm tikken om scherp te stellen op een bepaald gebied of om een bepaalde scherpstelafstand in te stellen. Deze opties zijn uitsluitend beschikbaar voor de hoofdcamera en zijn afhankelijk van de geselecteerde opnamemodus.

Setting the right focus

De scherpstelafstand instellen

1. Tik op Modus > Camera manual icon terwijl u de hoofdcamera gebruikt.
    2. Tik op Set focus distance icon.
    3. Sleep de schuifregelaar om de scherpstelafstand aan te passen.
    4. Sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen.
    5. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een foto te maken.

Deze instelling is alleen beschikbaar in de modus Handmatig van de hoofdcamera.