Uw mobiele gegevensverbinding delen

U kunt uw mobiele gegevensverbinding op verschillende manieren delen met andere apparaten.

• USB tethering: deel de mobiele gegevensverbinding met één computer via een USB-kabel.
    • Draagbare -hotspot: deel uw mobiele gegevensverbinding met maximaal tien apparaten tegelijkertijd, inclusief apparaten die WPS-technologie ondersteunen.
    • One-touch mobiele hotspot: raak apparaten aan om de mobiele verbinding te delen via ‎Wi-Fi .
    • Bluetooth-tethering: deel uw mobiele gegevensverbinding met maximaal vier andere apparaten via Bluetooth.

De dataverbinding delen via een USB-kabel

1. Sluit uw apparaat aan op een computer met de USB-kabel die bij het apparaat is geleverd.
    2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
    3. Tik op de schuifregelaar USB-tethering en tik vervolgens op OK als dit wordt gevraagd. Pictogram Delen via USB verschijnt op de statusbalk zodra verbinding is gemaakt.
    4. Tik op de schuifregelaar naast USB-tethering of koppel de USB-kabel los om te stoppen met het delen van uw dataverbinding.

U kunt niet tegelijkertijd de dataverbinding en de SD-kaart van uw apparaat delen via een USB-kabel.

Uw mobiele verbinding delen door middel van One-touch mobiele hotspot

1. Zorg dat de NFC-functie op beide apparaten is ingeschakeld en dat beide schermen actief zijn.
    2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
    3. Tik op Draagbare One-touch-hotspot. Houd de apparaten bij elkaar zodat de NFC-detectiegebieden van de twee apparaten elkaar raken. Tik vervolgens op KOPPELEN.

Deze functie werkt alleen bij apparaten die ook ondersteuning bieden voor NFC ‎Wi-Fi -tethering.

Uw mobiele dataverbinding met een ander Bluetooth-apparaat delen

1. Zorg dat uw apparaat en het andere Bluetooth-apparaat met elkaar gekoppeld zijn en dat mobiel dataverkeer op uw apparaat actief is.
    2. Uw apparaat: Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering. Tik op de schuifregelaar Bluetooth-tethering om de functie in te schakelen.
    3. Bluetooth-apparaat: Stel het apparaat zodanig in dat de netwerkverbinding verkregen wordt via Bluetooth. Als het apparaat een computer is, raadpleeg dan de relevante instructies om de instelling te voltooien. Als het een Android-apparaat is, tikt u op het instellingenpictogram naast de naam van het apparaat waarmee het gekoppeld is onder Instellingen > Apparaatverbinding > Bluetooth > Gekoppelde apparaten. Vervolgens vinkt u het selectievakje Internettoegang aan.
    4. Uw apparaat: Wacht tot Pictogram Bluetooth-tethering op de statusbalk verschijnt. Wanneer dit verschijnt is de instelling voltooid.
    5. Tik nogmaals op de schuifregelaar naast Bluetooth-tethering om de functie uit te schakelen.

De functie Bluetooth-tethering wordt telkens uitgeschakeld als u het apparaat of de functie Bluetooth uitschakelt.

Uw apparaat gebruiken als een draagbare Wi-Fi-hotspot

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
    2. Tik op Instellingen draagbare hotspot > Hotspot configureren.
    3. Voer de Netwerknaam-gegevens in.
    4. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren. Voer indien nodig een wachtwoord in.
    5. Tik op Opslaan.
    6. Tik op Pictogram Terug en tik op de schuifregelaar Draagbare hotspot om de functie in te schakelen.
    7. Tik desgevraagd ter bevestiging op OK. Pictogram Tethering verschijnt op de statusbalk als de draagbare ‎Wi-Fi -hotspot actief is.
    8. Als u uw gegevensverbinding niet langer wilt delen via ‎Wi-Fi , tikt u op de schuifregelaar Draagbare hotspot om de functie uit te schakelen.

Toestaan dat een apparaat met ondersteuning voor ‎Wi-Fi Protected Setup wordt gebruikt voor uw mobiele dataverbinding

1. Zorg dat uw apparaat is ingesteld als draagbare ‎Wi-Fi -hotspot.
    2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering > Instellingen draagbare hotspot.
    3. Controleer bij Hotspot configureren of uw draagbare hotspot door een wachtwoord is beveiligd.
    4. Tik op WPS-knop en volg de instructies op het scherm. U kunt ook op Pictogram Menu > WPS-pin tikken en vervolgens de PIN invoeren die op het apparaat met ondersteuning voor ‎Wi-Fi Protected Setup wordt weergegeven.

Uw draagbare hotspot een nieuwe naam geven of beveiligen

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering.
    2. Tik op Instellingen draagbare hotspot > Hotspot configureren.
    3. Voer de Netwerknaam-gegevens in.
    4. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
    5. Voer indien nodig een wachtwoord in.
    6. Tik op Opslaan.