Resolutie en geheugen

Het aantal foto's en video's dat kan worden opgeslagen, is afhankelijk van de resolutie of het aantal megapixels en de lengte van video.

Foto's en video's van hoge resolutie nemen meer geheugen in beslag. Een lage resolutie kan prima geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Controleer de status van het geheugen regelmatig. Als het geheugen vol is, kunt u foto's en video's naar een ander opslagapparaat overzetten om geheugen vrij te maken. Zie Onderhoud met behulp van een computer.

Geef met de optie Gegevensopslag in het camera-instellingenmenu aan of foto's en video's moeten worden opgeslagen in het interne geheugen van het apparaat of op een SD-kaart.

De resolutie wijzigen

1. Tik op Pictogram Instellingen terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Resolutie of Videoresolutie.
    3. Selecteer de resolutie en sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen voor de geselecteerde opnamemodus.

U kunt voor elke opnamemodus een aparte resolutie instellen.

Fotoresoluties

Hoofdcamera:

23MP

5520×4140 (4:3)

Resolutie van 23 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

20MP

5984×3366 (16:9)

Resolutie van 20 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.

8MP

3264×2448 (4:3)

Resolutie van 8 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

8MP

3840×2160 (16:9)

Resolutie van 8 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.

3MP

2048×1536 (4:3)

Resolutie van 3 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie. Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

2MP

1920×1080 (16:9)

Resolutie van 2 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven. Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Camera aan voorzijde:

13MP

4160×3120 (4:3). Resolutie van 13 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op beeldschermen zonder breedbeeldformaat of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

10MP

4192×2358 (16:9). Resolutie van 10 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.

Videoresoluties

HD staat voor High Definition en FPS staat voor Frames Per Second. Een hogere fps-instelling levert vloeiendere videobeelden, tegen een hogere bestandsgrootte. De beeldverhouding is de verhouding tussen breedte en hoogte, waarbij de breedte het eerste getal is.

Hoofdcamera:

Volledige HD (30 fps)

1920×1080 (16:9). Full HD met 30 fps en beeldverhouding 16:9.

Volledige HD (60 fps)

1920×1080 (16:9). Full HD met 60 fps en beeldverhouding 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD met beeldverhouding 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA (Video Graphics Array) met beeldverhouding 4:3.

Camera aan voorzijde:

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD met beeldverhouding 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD met beeldverhouding 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA (Video Graphics Array) met beeldverhouding 4:3.