Virtuele toetsenborden

Op uw apparaat bevinden zich drie vooraf geïnstalleerde methoden voor tekstinvoer.

De standaardmethoden voor tekstinvoer zijn mogelijk afhankelijk van de regionale of taalinstellingen die u gebruikt. Een of meer methoden voor tekstinvoer zijn mogelijk niet in uw regio beschikbaar.

SwiftKey®-toetsenbord

U kunt tekst invoeren via het virtuele toetsenbord door elke letter afzonderlijk in te tikken of u kunt de functie SwiftKey flow gebruiken en met uw vinger van de ene naar de andere letter schuiven om woorden te vormen.

Overzicht van SwiftKey-toetsenbord

1 Verwijderen
    2 Tikken om een regelterugloop in te voeren, aangeraakt houden om smileys te openen
    3 Leestekens invoeren
    4 Een spatie invoeren
    5 Tikken om een komma in te voeren
    6 Cijfers en symbolen weergeven
    7 Schakelen tussen kleine letters, hoofdletters en alleen hoofdletters

Ga naar https://swiftkey.com/ voor meer informatie over SwiftKey.

Het virtuele toetsenbord weergeven om tekst in te voeren

• Tik op een tekstinvoerveld.

Het virtuele toetsenbord in de liggende stand gebruiken

• Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, draait u het apparaat in de liggende stand.

Het kan nodig zijn om de instellingen bij sommige applicaties aan te passen om de liggende stand in te schakelen.

Tekst teken voor teken invoeren

1. Als u een teken wilt invoeren dat zichtbaar is op het toetsenbord, tikt u op dit teken.
    2. Als u een tekenvariant wilt invoeren, raakt u een regulier teken op het toetsenbord aan en houdt u dit vast om een lijst met beschikbare opties weer te geven. Selecteer vervolgens een optie in de lijst. Als u bijvoorbeeld 'é' wilt invoeren, raakt u 'e' aan en houd u het ingedrukt tot andere opties worden weergegeven. Sleep terwijl u uw vinger op het toetsenbord houdt, naar 'é' en selecteer deze optie.

Een punt invoeren

• Tik tweemaal op de spatiebalk nadat u een woord hebt ingevoerd.

Tekst invoeren met de functie Gebaren

1. Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, veeg dan met uw vinger van letter naar letter om het woord te traceren dat u wilt schrijven.
    2. Als u een woord hebt ingevoerd, tilt u uw vinger op. Uw apparaat stelt een woord voor op basis van de letters waar u langs hebt geveegd.
    3. Als u het woord dat u wilt niet verschijnt, tikt u op Pictogram Tekst verwijderen voor meer opties. Als de gewenste optie niet verschijnt, verwijder dan het hele woord en veeg het opnieuw of voer het woord in door op alle letters apart te tikken.