account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Help ons uw website te verbeteren
    Beantwoord enkele snelle vragen om uw bezoek te evalueren.

    Meerdere gebruikersaccounts

    Uw apparaat ondersteunt meerdere gebruikersaccounts zodat meerdere gebruikers zich afzonderlijk bij het apparaat kunnen aanmelden en het kunnen gebruiken. Werken met meerdere gebruikersaccounts is handig wanneer u hetzelfde apparaat met anderen deelt of uw apparaat voor een tijdje aan iemand anders uitleent. De gebruiker die het apparaat voor het eerst installeert, wordt de eigenaar van het apparaat. Alleen de eigenaar kan de accounts van andere gebruikers beheren. Naast het account van de eigenaar zijn er twee verschillende soorten accounts:

    • Regelmatige gebruiker: Dit type account is geschikt voor iemand die uw apparaat regelmatig gebruikt.
    • Gastgebruiker: Schakel de gastaccountoptie in voor iemand die uw apparaat slechts tijdelijk wil gebruiken.

    Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor de eigenaar. Zo kan bijvoorbeeld alleen de eigenaar downloads toestaan van andere bronnen dan Google Play™.

    Door accounts voor regelmatige gebruikers toe te voegen, kunt u verschillende gebruikers toestaan om eigen startschermen, achtergronden en algemene instellingen te gebruiken. Ze krijgen tevens apart toegang tot toepassingen en geheugenopslag voor bestanden zoals muziek en foto's. U kunt maximaal zeven accounts voor regelmatige gebruikers aan het apparaat toevoegen.

    Een account van een regelmatige gebruiker toevoegen

    1. Zorg ervoor dat u als eigenaar bent ingelogd. Een eigenaar is de gebruiker die het apparaat voor de eerste keer heeft ingesteld.
    2. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts > Gebruikers > Gebruiker toevoegen.
    3. Tik op OK. Het nieuwe account wordt gemaakt.
    4. Tik op Nu instellen. Het scherm wordt vergrendeld en er verschijnt een pictogram in de hoek rechtsboven dat de nieuwe gebruiker vertegenwoordigt.
    5. Ontgrendel het scherm door een veegbeweging omhoog te maken.
    6. Volg de instructies op het scherm om het account voor de gebruiker te maken.

    U kunt ook een account voor een regelmatige gebruiker toevoegen vanaf de statusbalk op een willekeurig scherm. Sleep de statusbalk volledig omlaag, tik op het gebruikerspictogram en tik vervolgens op Gebruiker toevoegen .

    Een account van een regelmatige gebruiker van uw apparaat verwijderen

    1. Zorg ervoor dat u bent ingelogd als de eigenaar.
    2. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts > Gebruikers.
    3. Tik op Pictogram Instellingen naast de naam van de gebruiker die uw wilt verwijderen en tik vervolgens op Gebruiker verwijderen > VERWIJDEREN.

    Als iemand uw apparaat alleen tijdelijk wil gebruiken, kunt u voor die gebruiker een gastaccount inschakelen. In de gastmodus start het apparaat op als een nieuw geïnstalleerd systeem met alleen de vooraf geïnstalleerde apps. Nadat de gast klaar is met uw apparaat, kunt u de sessie verwijderen zodat de volgende gast helemaal opnieuw kan beginnen. Het gastaccount is vooraf geïnstalleerd en kan niet worden verwijderd.

    Het gastaccount activeren

    1. Zorg dat u als eigenaar bent ingelogd. Een eigenaar is de gebruiker die het apparaat voor de eerste keer heeft ingesteld.
    2. Sleep de statusbalk met twee vingers omlaag en tik op Pictogram Schakelen tussen gebruikers.
    3. Tik op Gast toevoegen.

    De gegevens van de gastsessie wissen

    1. Zorg dat u bent ingelogd bij het gastaccount.
    2. Tik op Instellingen > Gebruikers en accounts > Gebruikers.
    3. Tik op Gast verwijderen.
    4. Tik op Verwijderen.

    Als u bent ingelogd bij het gastaccount, kunt u de gastsessie wissen via de statusbalk van elk willekeurig scherm. Sleep de statusbalk omlaag, tik op het gebruikerspictogram en tik vervolgens op Gast verwijderen .

    Schakelen tussen meerdere gebruikersaccounts

    1. Als u de lijst van gebruikers wilt weergeven, sleept u de statusbalk met twee vingers omlaag en tikt u op Pictogram Schakelen tussen gebruikers.
    2. Tik op het pictogram van het gebruikersaccount dat u wilt gebruiken. Het vergrendelingsscherm van dat gebruikersaccount wordt weergegeven.

    Als u naar het gastaccount schakelt, tikt u op Opnieuw starten als u de vorige sessie wilt wissen of op Ja, doorgaan om door te gaan met de vorige sessie.

    Er zijn drie verschillende soorten instellingen op apparaten met meerdere gebruikers:
    • Instellingen die iedere gebruiker kan veranderen en van invloed zijn op alle gebruikers. Voorbeelden zijn taal, ‎Wi-Fi , Vliegmodus, NFC en Bluetooth®.
    • Instellingen die alleen van invloed zijn op een individueel gebruikersaccount. Voorbeelden zijn automatisch synchroniseren van data, schermvergrendeling, verschillende accounts toegevoegd en achtergrond.
    • Instellingen die alleen zichtbaar zijn voor de eigenaar en van invloed zijn op alle gebruikers, bijvoorbeeld VPN-instellingen.
    Vond u deze informatie nuttig?
    Ja Nee
    Uw reactie is waardevol!
    Waarom vond u deze informatie niet nuttig?
    Verzenden
    Bedankt voor uw reactie!
    Close Sluiten
    Uw product zoeken
    Find
    Ga op uw Xperia™-apparaat naar Instellingen > Over telefoon/tablet > Modelnummer