Verzekeren dat het apparaat is beveiligd

Het apparaat bevat beveiligingsfuncties. Het wordt sterk aanbevolen deze te gebruiken in verband met verlies of diefstal.

Als u het apparaat beveiligt met een beveiligingsfunctie, is het essentieel dat u de ingestelde gegevens onthoudt.

Schermvergrendeling

Stel een veilige schermvergrendeling op uw apparaat in met behulp van een pincode, wachtwoord of vingerafdruk, om te voorkomen dat anderen het apparaat zonder toestemming kunnen gebruiken. Zodra de schermvergrendeling is ingesteld, kan zonder het invoeren van de schermvergrendelingsinformatie het scherm niet worden ontgrendeld en kunnen geen gegevens worden gewist door de standaardinstellingen te herstellen.

Als u contactgegevens, bijvoorbeeld uw e-mailadres, toevoegt aan de schermvergrendeling, kan deze informatie worden gebruikt om het apparaat terug te krijgen als u het heeft verloren.

Google-account

Voeg een Google-account toe zodat u de service Mijn apparaat zoeken kunt gebruiken. In sommige gevallen moet u zich vanwege veiligheidsredenen ook identificeren met uw Google-account.

Mijn apparaat vinden

Gebruik de service Mijn apparaat zoeken om een apparaat op afstand te zoeken, vergrendelen, ontgrendelen of de inhoud van een verloren apparaat te wissen. Als u zich heeft aangemeld met uw Google-account, wordt Mijn apparaat zoeken standaard ingeschakeld.

SIM-kaartvergrendeling

Vergrendel SIM-kaarten met een PIN om misbruik van uw abonnement te voorkomen. De PIN is elke keer nodig als u het apparaat opnieuw opstart.

IMEI-nummer

Bewaar een exemplaar van het IMEI-nummer. En als uw apparaat wordt gestolen, kunnen sommige netwerkproviders uw IMEI-nummer gebruiken om ervoor te zorgen dat het apparaat geen toegang meer krijgt tot het netwerk in uw land of regio.

Apparaten met dubbele SIM's hebben twee IMEI-nummers.

Back-up

Maak een back-up van de inhoud van het apparaat voor het geval het apparaat beschadigd, gestolen of verloren raakt. Ga voor meer informatie naar Inhoud back-uppen en herstellen op het apparaat.