Applicaties downloaden van Google Play

Google Play is de officiële onlinewinkel van Google voor het downloaden van applicaties, spelletjes, muziek, films en boeken. Het bevat zowel gratis als betaalde applicaties. Voordat u begint met downloaden van Google Play, zorgt u voor een functionerende internetverbinding, bij voorkeur via ‎Wi-Fi , om de kosten van dataverkeer te beperken. Zie Uw apparaat bijwerken voor meer informatie.

U moet beschikken over een Google-account om Google Play te kunnen gebruiken. Google Play is mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Een applicatie downloaden van Google Play

1. Tik op Play Store.
    2. Zoek een item dat u wilt downloaden door te bladeren door categorieën of via de zoekfunctie.
    3. Tik op het item om de details ervan weer te geven. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Sommige applicaties hebben wellicht toegang nodig tot gegevens, instellingen en diverse functies op uw apparaat om goed te kunnen functioneren. Installeer en geef alleen toestemming aan applicaties die u vertrouwt.

U kunt de verleende toestemmingen aan een gedownloade applicatie bekijken door op de applicatie onder Instellingen > Apps en meldingen > App-machtigingen te tikken.