Back-up maken van inhoud en inhoud herstellen

In het algemeen kunt u foto's, video's en andere persoonlijke gegevens beter niet alleen op het interne geheugen van uw toestel opslaan. Als uw toestel beschadigd raakt, zoek raakt of wordt gestolen, is het wellicht niet meer mogelijk om de gegevens op het interne geheugen van het toestel te herstellen. Het wordt aanbevolen om Xperia Companion te gebruiken om back-ups te maken die uw gegevens veilig op een ander apparaat opslaan. Deze methode wordt in het bijzonder aanbevolen als u de software van uw apparaat bijwerkt naar een nieuwere Android-versie.

We raden aan de applicatie Xperia Back-up maken en herstellen te gebruiken als u een back-up van gegevens wilt maken voordat u de standaardinstellingen herstelt. Met deze applicatie kunt u een back-up maken van gegevens in een onlineaccount, op een SD-kaart of op een extern USB-opslagapparaat dat u door middel van de USB-hostadapter op uw apparaat hebt aangesloten.

Met de applicatie Google Backup & restore kunt u een back-up maken van gegevens op een server van Google.

Een gegevensback-up maken naar een computer

Gebruik de applicatie Xperia Companion om vanaf uw apparaat een gegevensback-up naar een pc of een Apple Mac®-computer te maken. U kunt een back-up maken van de volgende soorten gegevens:
    • Gesprekkenlijsten
    • SMS-berichten
    • Agenda
    • Instellingen
    • Mediabestanden, zoals muziek en video's
    • Foto's en afbeeldingen

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat op de computer aan via een USB Type-C-kabel.
    2. Open de Xperia Companion-software op de computer als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat. Selecteer de Bestanden overzetten-modus op het apparaat.
    3. Klik op Back-up in het hoofdscherm van Xperia Companion.
    4. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van gegevens op het apparaat.

Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd, installeert u dit als u het apparaat op de computer aansluit.

Uw gegevens terugzetten met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat op de computer aan via een USB Type-C-kabel.
    2. Open de Xperia Companion-software op de computer als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat. Selecteer de Bestanden overzetten-modus op uw apparaat.
    3. Klik op Herstellen in het hoofdscherm van Xperia Companion.
    4. Selecteer een back-upbestand in de back-upgegevens, klik op Volgende en volg de instructies op het scherm om gegevens op uw apparaat terug te zetten.

Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd, wordt gevraagd om dit te installeren als u het apparaat op de computer aansluit.

Een back-up maken van gegevens met de applicatie Xperia Back-up maken en herstellen

Met de applicatie Xperia Back-up maken en herstellen kunt u een online back-up of een lokale back-up maken van gegevens. U kunt dit handmatig uitvoeren of de automatische back-upfunctie inschakelen, zodat uw gegevens regelmatig worden opgeslagen.

We raden dat u uw gegevens back-upt met de applicatie Xperia Back-up maken en herstellen voordat u de standaardinstellingen herstelt. Met deze applicatie kunt u een back-up maken van de volgende gegevens in een onlineaccount, op een SD-kaart of op een extern USB-opslagapparaat dat u door middel van de USB-hostadapter op uw apparaat hebt aangesloten:

• Contacten
    • Gesprekken
    • Gesprekkenlijst
    • Agenda
    • E-mailaccounts
    • ‎Wi-Fi -accounts
    • Apparaatinstellingen
    • Applicaties
    • Indeling Xperia-startscherm

De automatische back-upfunctie instellen

1. Als u een back-up wilt maken op een USB-opslagapparaat, moet u ervoor zorgen dat het opslagapparaat met een USB-hostadapter op uw apparaat is aangesloten. Als u een back-up wilt maken op een SD-kaart, moet u ervoor zorgen dat de SD-kaart goed in het apparaat is geplaatst. Als u een back-up wilt maken in een onlineaccount, moet u ervoor zorgen dat u bent aangemeld bij uw Google-account.
    2. Tik op Instellingen > Systeem.
    3. Tik onder Back-up en herstel van Xperia™ op Automatische back-up.
    4. Tik op de schuifregelaar om de automatische back-upfunctie in te schakelen.
    5. Geef aan waar de back-upbestanden worden opgeslagen.
    6. Indien gewenst, selecteert u een frequentie voor de back-up, het tijdstip van de back-up en de gegevens waarvan een back-up moet worden gemaakt. Als u dit niet instelt, wordt de back-up uitgevoerd volgens de standaardinstellingen.
    7. Tik op Pictogram Terug om uw instellingen op te slaan.

Handmatig back-ups maken

1. Als u een back-up wilt maken op een USB-opslagapparaat, moet u ervoor zorgen dat het opslagapparaat met een USB-hostadapter op uw apparaat is aangesloten. Als u een back-up maakt op een SD-kaart, zorg dan dat de SD-kaart goed in het apparaat is geplaatst. Als u een back-up wilt maken in een onlineaccount, moet u ervoor zorgen dat u bent aangemeld bij uw Google-account.
    2. Tik op Instellingen > Systeem.
    3. Tik onder Back-up en herstel van Xperia™ op Meer.
    4. Tik op Handmatige back-up en selecteer vervolgens een back-uplocatie en de gegevens waarvan u een back-up wilt maken.
    5. Tik op Back-up.
    6. Tik op Voltooien als de back-up klaar is.

Een back-upbestand bewerken

1. Tik op Instellingen > Systeem.
    2. Tik onder Back-up en herstel van Xperia™ op Meer.
    3. Tik op Back-upbestand bewerken en selecteer een bronlocatie voor de back-up en het type gegevens dat u wilt verwijderen.
    4. Tik op Gegevens verwijderen.
    5. Tik op OK om te bevestigen.
    6. Tik op Voltooien als de gegevens zijn verwijderd.

Back-ups van inhoud herstellen

1. Als u inhoud van een USB-opslagapparaat wilt herstellen, moet u ervoor zorgen dat het opslagapparaat door middel van de USB-hostadapter op uw apparaat is aangesloten. Als u inhoud herstelt vanaf een SD-kaart, moet u ervoor zorgen dat de SD-kaart correct in het apparaat is geplaatst. Als u inhoud herstelt vanuit de service Xperia Backup & Restore, moet u ervoor zorgen dat u bent aangemeld bij uw Google-account.
    2. Tik op Instellingen > Systeem.
    3. Tik onder Back-up en herstel van Xperia™ op Gegevens herstellen en selecteer een herstelbron en de gegevens die u wilt herstellen.
    4. Tik op Gegevens herstellen.
    5. Tik op Voltooien wanneer de inhoud is hersteld.

Houd er rekening mee dat alle wijzigingen die u in uw gegevens en instellingen aanbrengt nadat u een back-up hebt gemaakt (zoals nieuwe apps die u installeert), tijdens een daaropvolgende herstelprocedure worden verwijderd.

Een back-up maken van gegevens met de applicatie Google Backup & restore

Met de applicatie Google Backup & restore kunt u een back-up van gegevens maken op een server van Google. U kunt ook de automatische herstelfunctie inschakelen om applicatiegegevens en -instellingen te herstellen als u een applicatie opnieuw installeert.

Met deze applicatie kunt u een back-up maken van de volgende gegevenstypen:

• Applicaties
    • Bladwijzers
    • ‎Wi-Fi -netwerken
    • Andere instellingen

Een back-up maken in een Google-account

1. Tik op Instellingen > Systeem > Back-up.
    2. Tik bij Back-up maken op Google Drive op Back-upaccount om het account te kiezen waarnaar de bestanden worden geback-upt.

Automatisch herstellen inschakelen of uitschakelen als u een applicatie opnieuw installeert

1. Tik op Instellingen > Systeem > Back-up.
    2. Tik op de schuifregelaar Back-up maken op Google Drive om automatisch herstellen in of uit te schakelen.