Het touchscreen functioneert niet naar behoren

Er zijn diverse oplossingen die u kunt proberen als het aanraakscherm overgevoelig is, een eigen leven leidt, niet reageert of niet gevoelig genoeg is:

• De prestaties van het aanraakscherm kunnen worden beïnvloed door vuil, hitte of het gebruik van covers of beeldschermbeschermende folielagen.
      • Als u beschermfolie op het apparaat hebt aangebracht, zorg dan dat de folie correct passend is aangebracht en er geen luchtbelletjes, stof of vocht onder de folie zitten.

• Verwijder het beschermhoesje of de cover van het apparaat om te controleren of het hoesje of de cover de werking van het aanraakscherm hindert.

• Veeg het scherm af met een schone, droge doek zodat het aanraakscherm schoon is. Zorg dat uw handen en vingers schoon zijn voordat u het aanraakscherm gebruikt.

• Als het apparaat te warm wordt, kan dit de functionaliteit van het aanraakscherm beïnvloeden. Laat het apparaat afkoelen en probeer het aanraakscherm vervolgens opnieuw te gebruiken.

• Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u het geheugen vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• U kunt het apparaat geforceerd herstarten of uitschakelen in situaties waarin het vastloopt of niet normaal kan worden herstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens verwijderd tijdens het geforceerd opnieuw opstarten.

Opnieuw starten of afsluiten van het apparaat afdwingen

1. Houd de aan-uitknop en de toets Volume omhoog gelijktijdig gedurende zes seconden aangeraakt.
      2. Het apparaat trilt één keer. Kies een van de volgende opties. Dit is afhankelijk van of uw apparaat gedwongen opnieuw wilt starten of afsluiten.
        • Als u het apparaat gedwongen opnieuw wilt starten: Haal op dit punt uw vingers van de toetsen. Het apparaat wordt opnieuw gestart.
        • Als u het apparaat gedwongen wilt afsluiten: Blijf op de toetsen drukken. Na enkele seconden trilt het apparaat drie keer en wordt uitgeschakeld.

Het apparaat inschakelen

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt tot het apparaat trilt.
      2. Wacht even tot het apparaat start.

• Als u geen handschoenen draagt, controleert u of de handschoenmodus is uitgeschakeld.

Handschoenmodus uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Weergave > Handschoenmodus .
      2. Tik op de schuifregelaar om Handschoenmodus uit te schakelen.

• Als het probleem zich voordoet bij het opladen van uw apparaat, controleer dan eerst of u een authentieke Sony-oplader gebruikt en een USB-kabel die specifiek is bedoeld voor het opladen van uw apparaat. Andere opladers hebben mogelijk negatieve gevolgen op de functionaliteit van het aanraakscherm.

• Als er een geheugenkaart in het apparaat is geplaatst, verwijdert u deze en start u het apparaat opnieuw op. Als het verwijderen van een geheugenkaart het probleem oplost, is uw SD-kaart mogelijk beschadigd. In dat geval dient u een vervangende SD-kaart voor uw Xperia™-apparaat te gebruiken.

• Gebruik de veilige modus als gedownloade applicaties de oorzaak van het probleem zijn. In de veilige modus start uw apparaat uitsluitend de software en applicaties op die al waren geïnstalleerd toen u uw apparaat kocht. Als de prestaties van het apparaat in de veilige modus verbeteren, is het waarschijnlijk dat één of meer van de na aankoop gedownloade applicaties het apparaat negatief beïnvloeden. U kunt de veilige modus verlaten en het apparaat opnieuw opstarten om de applicatie(s) te verwijderen die volgens u het probleem veroorzaken. Als het probleem recent is en u niet zeker weet welke toepassing het probleem veroorzaakt, kunt u beginnen met het verwijderen van de laatst gedownloade toepassing.

Veilige modus inschakelen

1. Houd de aan-uitknop ingedrukt terwijl het apparaat is ingeschakeld.
      2. In het dialoogvenster dat wordt geopend, houdt u Uitschakelen ingedrukt totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
      3. Wacht totdat het apparaat opnieuw opstart in de Veilige modus .

Start het apparaat opnieuw op om de veilige modus te verlaten.

Een applicatie verwijderen vanuit het applicatiescherm

Alleen gedownloade apps kunnen volledig worden verwijderd.

1. Houd de pictogram van de app aangeraakt tot het apparaat trilt.
      2. Tik in het menu dat wordt geopend op > OK .

• Gebruik de Xperia™ Diagnostics-toepassing om de functionaliteit van het aanraakscherm te testen. Xperia™ Diagnostics kan mogelijke hardware- of softwareproblemen op uw Xperia™-apparaat beoordelen.

Een diagnostische test uitvoeren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Over de telefoon > Diagnostische gegevens .
      2. Veeg naar het tabblad TESTEN en selecteer een test in de lijst.
      3. Volg de aanwijzingen en tik op JA of NEE om te bevestigen of een functie werkt.
      4. Tik op Gereed .

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen. Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.

• Gebruik de computerapplicatie Xperia™ Companion om softwareherstel uit te voeren om uw apparaat opnieuw in te stellen. Alle gegevens in de interne opslag van het apparaat worden verwijderd als u softwareherstel uitvoert. Inhoud, zoals foto's, video's en muziek, die u op een externe SD-kaart hebt opgeslagen, wordt niet verwijderd.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac ® is geïnstalleerd.
      2. Sluit het apparaat aan op de computer via een USB Type-C™ -kabel.
      3. Computer : Open de Xperia™ Companion-software als deze nog niet automatisch is gestart. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
      4. Zorg dat de USB-verbindingsmodus op het Xperia™-apparaat is ingesteld op Bestanden overzetten .
      5. Selecteer Back-up op het hoofdscherm van de Xperia™ Companion en volg de instructies op het scherm.

De apparaatsoftware herstellen met Xperia™ Companion

Maak indien mogelijk altijd een back-up van alle persoonlijke gegevens voordat u softwareherstel uitvoert. Tijdens softwareherstel worden alle gegevens in het interne geheugen overschreven. Inhoud op een externe SD-kaart blijft intact.

1. Zorg dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord van Google™ weet. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u die mogelijk opgeven om het apparaat opnieuw te kunnen starten na een softwarereparatie
      2. Zorg dat Xperia™ Companion op uw pc of Mac ® is geïnstalleerd.
      3. Open de Xperia™ Companion-software op de computer, maar sluit het Xperia™-apparaat pas aan als dit wordt aangegeven in de vijf instructiestappen van het Xperia™ Companion-venster.
      4. Selecteer Softwarereparatie op het computerscherm.
      5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.

• Controleer of het scherm op enige wijze is beschadigd. Mocht het scherm zijn beschadigd, neem dan contact met ons op .