Waarom heb ik een Google-account nodig?

Uw Sony-apparaat draait op het Android-platform dat is ontwikkeld door Google. Diverse Google-applicaties en -services zijn al bij aanschaf op uw apparaat geïnstalleerd, bijvoorbeeld Gmail™, Google Maps™, YouTube™ en de applicatie Play Store™. Om alles uit deze services te halen, hebt u een Google-account nodig. Met een Google-account kunt u bijvoorbeeld het volgende doen:

• Applicaties downloaden en installeren vanaf Google Play.
  • Uw e-mail, contacten en agenda synchroniseren met behulp van Gmail.
  • Chatten met vrienden met behulp van de applicatie Google Duo™.
  • Uw browsergeschiedenis en bladwijzers synchroniseren met behulp van de webbrowser Google Chrome™.
  • Uzelf kenbaar maken als de bevoegde gebruiker na een softwarereparatie met behulp van Xperia Companion.
  • Een verloren of gestolen apparaat op afstand zoeken, vergrendelen of ontgrendelen met de behulp van de service Mijn apparaat zoeken.

Ga voor meer informatie over Android en Google naar http://support.google.com.

Opmerking

Het is uitermate belangrijk om de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account te onthouden omdat u deze in bepaalde situaties nodig hebt om uzelf uit veiligheidsoogpunt te identificeren. Als u in dergelijke gevallen de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account niet kunt invoeren, wordt uw apparaat vergrendeld. Als u meerdere Google-accounts hebt, zorg dan dat u de gegevens van het betreffende account invult.

Een Google-account instellen op uw apparaat

1. Ga naar en tik op Instellingen > Accounts > Account toevoegen > Google.
  2. Volg de instructies op het scherm om een Google-account te maken of meldt u aan als u al een account hebt.

Hint

U kunt ook een Google-account maken via de instellingengids als u het apparaat voor de eerste keer start. U kunt ook een later tijdstip online gaan en een account maken op https://myaccount.google.com/.

Een Google-account verwijderen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Accounts.
  2. Selecteer het Google-account dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen.
  4. Tik opnieuw op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking

Als u uw Google-account verwijdert, zijn eventuele beveiligingsfuncties die aan uw Google-account zijn gekoppeld niet langer beschikbaar.