Mobiele netwerken selecteren

Uw apparaat ondersteunt het gebruik van drie verschillende netwerken tegelijkertijd. U kunt kiezen uit een van de volgende combinaties van netwerken:

• Eén WCDMA-netwerk
    • Eén GSM-netwerk
    • Eén WCDMA-netwerk en één GSM-netwerk
    • Eén LTE-netwerk, één WCDMA-netwerk en één GSM-netwerk

Afhankelijk van welke mobiele netwerken beschikbaar zijn op de locatie waar u zich bevindt, schakelt uw apparaat automatisch tussen de mobiele netwerken. U kunt uw apparaat ook handmatig instellen om toegang te krijgen tot een bepaald type mobiel netwerk, bijvoorbeeld WCDMA of GSM. Als u een apparaat met een dubbele SIM-kaart gebruikt, geldt dit voor elke SIM-kaart.

Afhankelijk van het type netwerk waarmee u verbonden bent, worden verschillende statuspictogrammen weergegeven op de statusbalk. Raadpleeg Statuspictogrammen om te zien hoe de verschillende statuspictogrammen eruit zien.

Een netwerkmodus selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Geavanceerd > Voorkeursnetwerktype en selecteer een netwerkmodus.

Handmatig een ander netwerk selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op de schakelaar Geavanceerd > Netwerk automatisch selecteren om uit te schakelen, en tik vervolgens op Netwerk.
    4. Selecteer een netwerk.

Opmerking

Als u een netwerk selecteert, zal het apparaat niet naar andere netwerken zoeken, zelfs niet als u zich buiten het bereik van het handmatig geselecteerde netwerk begeeft.

Automatische netwerkselectie activeren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op de schakelaar Geavanceerd > Netwerk automatisch selecteren om in te schakelen.