Camera-apps gebruiken

Gebruik camera-apps om uw creativiteit de vrije loop te laten en uw foto's en video's aan te passen en te delen met vrienden. U kunt virtuele scènes, panoramafoto's en meer maken.

Lees meer over onze camera-apps op de pagina Foto- en video-apps.

Creating with camera apps

AR-effect

AR-effect is de augmented reality-app waarmee u fantasiewerelden kunt toepassen op foto's en video's, en waarmee u avatars en stickers kunt maken.

Een foto maken of een video opnemen met een AR-effect

1. Tik op Modus terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op AR effect icon en selecteer een scène.
    3. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een foto te maken of video op te nemen.

Bokeh-effect

Het Bokeh-effect is een artistiek effect dat de focus op de achtergrond van een foto vermindert om het voorwerp op de voorgrond te benadrukken. U kunt de intensiteit van het Bokeh-effect aanpassen.

Een foto maken met het Bokeh -effect

1. Tik op Modus > Camera bokeh icon terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op ACCEPTEREN > OK als daarom wordt gevraagd.
    3. Tik op een onderwerp op het scherm om scherp te stellen en tik vervolgens op shutter-photo icon om de foto te maken.
    4. Tik op een van de schakelaars om het onscherpe-achtergrondeffect te selecteren.
    5. Sleep de schuifregelaar Bokeh blur-degree om de sterkte van het onscherpe-achtergrondeffect aan te passen. Tik op Save slow motion video icon om de foto('s) op te slaan.

Creatief effect

Met de app Creatief effect kunt u effecten en kleurenfilters instellen voordat u een foto maakt of video opneemt.

Een foto maken of video opnemen met een creatief effect

1. Tik op Modus terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Creative effect icon.
    3. Veeg om door filters te bladeren of tik op een filter voor een voorbeeld van het effect.
    4. Tik op Apply creative effect icon om het filter toe te passen en terug te keren naar het camerascherm.
    5. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een foto te maken of video op te nemen.
    6. Tik op Switch filter icon om tussen filters om te schakelen.

Panorama

Gebruik de app Panorama om breedhoekfoto's en panoramafoto's te maken.

Een panoramafoto maken

1. Tik op Modus terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Sweep panorama icon.
    3. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop.
    4. Beweeg de camera langzaam en gestaag in de richting die op het scherm wordt aangegeven.

Sound Photo

Met de app Sound Photo neemt u een achtergrondgeluid op en maakt u tegelijkertijd een foto.

Een achtergrondgeluid opnemen bij een foto

1. Tik op Modus terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Sound-photo icon.
    3. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om de opname te starten en een foto te maken. De opname stopt automatisch.

Slow-motionvideo's

Als u slow-motionvideo's opneemt is een goede belichting essentieel.

Voeg krachtige effecten toe aan uw video's met de videomodi Slow-motion en Superslow-motion .

Het Slow-motion -effect wordt toegevoegd nadat een video op normale snelheid is opgenomen. Superslow-motion kan op twee manieren worden opgenomen. U kunt ofwel aparte korte video's opnemen in Superslow-motion , of korte slow-motioneffecten inlassen in een video die is opgenomen op normale snelheid. Superslow-motion -video's kunnen in de resolutie HD of Full HD worden opgenomen.

Een slow-motioneffect toevoegen nadat een video is opgenomen

1. Veeg over het scherm terwijl u de camera gebruikt om Record video icon te selecteren.
    2. Tik op Modus > Slow motion video icon.
    3. Tik op Settings icon.
    4. Selecteer Slow-motionmodus > Slow-motion.
    5. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een video op te nemen.
    6. Tik op Stop recording icon om de opname te stoppen.
    7. Sleep de blauwe cirkels naar de plek waar het slow-motioneffect moet worden toegevoegd.
    8. Tik op Save slow motion video icon om de video('s) op te slaan.

Een video opnemen in superslow-motion

1. Veeg over het scherm terwijl u de camera gebruikt om Record video icon te selecteren.
    2. Tik op Modus > Slow motion video icon.
    3. Tik op Settings icon.
    4. Selecteer Slow-motionmodus > Superlangzaam (één opname).
    5. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een video op te nemen in superslow-motion. De opname stopt automatisch.

U kunt een superslow-motionvideo opnemen in HD of Full HD . Als u de modus Superslow-motion gebruikt, tikt u op Settings icon > Videogrootte en selecteert u een resolutie.

Een superslow-motionreeks opnemen in een video

1. Veeg over het scherm terwijl u de camera gebruikt om Record video icon te selecteren.
    2. Tik op Modus > Slow motion video icon.
    3. Tik op Settings icon.
    4. Selecteer Slow-motionmodus > Superslow-motion.
    5. Druk op de cameratoets of tik op de sluiterknop om een video op te nemen.
    6. Tik een of meer keer op Slow motion icon om korte reeksen in superslow-motion op te nemen. De opname gaat door.
    7. Tik op Stop recording icon om de opname te stoppen.