Wi-Fi

Gebruik ‎Wi-Fi om te internetten, applicaties te downloaden of e-mails te verzenden en te ontvangen. Wanneer u verbinding hebt gemaakt met een ‎Wi-Fi -netwerk, onthoudt uw apparaat dit netwerk. De volgende keer dat u weer in de buurt bent, wordt automatisch verbinding gemaakt met dit netwerk.

Bij sommige ‎Wi-Fi -netwerken moet u inloggen bij een webpagina voordat u toegang krijgt. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende ‎Wi-Fi -netwerkbeheerder.

Beschikbare ‎Wi-Fi -netwerken kunnen open of beveiligd zijn: Beveiligde netwerken worden aangeduid met Wi-Fi lock icon naast de naam van het ‎Wi-Fi -netwerk.

Sommige ‎Wi-Fi -netwerken worden niet weergegeven in de lijst met beschikbare netwerken omdat zij hun netwerknaam (SSID) niet uitzenden. Als u de naam van het netwerk kent, kunt u het handmatig toevoegen aan uw lijst met beschikbare ‎Wi-Fi -netwerken.

Wi-Fi in- of uitschakelen

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Tik op de schuifregelaar om ‎Wi-Fi in of uit te schakelen.

Het kan een paar seconden duren voordat ‎Wi-Fi is ingeschakeld.

Verbinden met een Wi-Fi-netwerk

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Tik op de schuifregelaar om ‎Wi-Fi in te schakelen. Alle beschikbare ‎Wi-Fi -netwerken worden weergegeven.
    3. Tik op een ‎Wi-Fi -netwerk om hiermee verbinding te maken. Voor beveiligde netwerken voert u het desbetreffende wachtwoord in. Wi-Fi icon wordt weergegeven op de statusbalk wanneer u bent verbonden.

De lijst met beschikbare ‎Wi-Fi -netwerken wordt automatisch vernieuwd. Als u geen verbinding kunt maken met een ‎Wi-Fi -netwerk, raadpleeg dan de betreffende voor het oplossen van problemen .

Een Wi-Fi-netwerk handmatig toevoegen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Scroll omlaag en tik op Netwerk toevoegen.
    3. Voer de Netwerknaam-gegevens in.
    4. Tik in het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
    5. Voer indien nodig een wachtwoord in.
    6. Als u geavanceerde opties, zoals proxy- en IP-instellingen en verborgen netwerk wilt bewerken, tikt u op Geavanceerde opties en bewerkt u de opties naar wens.
    7. Tik op Opslaan.

Neem contact op met uw ‎Wi-Fi -netwerkbeheerder voor de netwerk-SSID en het wachtwoord.

Het Wi-Fi -signaal versterken

Wi-Fi- en GPS-antenne

U kunt de ‎Wi-Fi -ontvangst op verschillende manieren verbeteren:

• Houd het apparaat dichter bij het ‎Wi-Fi -toegangspunt.
    • Plaats het ‎Wi-Fi -toegangspunt uit de buurt van mogelijke obstakels of interferentie.
    • Dek het ‎Wi-Fi -antennegebied van het apparaat niet af (het gemarkeerde gebied in de afbeelding).

Wi-Fi-instellingen

Wanneer u bent verbonden met een ‎Wi-Fi -netwerk of wanneer er ‎Wi-Fi -netwerken beschikbaar zijn in uw omgeving, kunt u de status van deze netwerken bekijken. U kunt op uw apparaat ook instellen dat u een melding ontvangt wanneer er een open ‎Wi-Fi -netwerk wordt gedetecteerd.

‎Wi-Fi automatisch inschakelen

1. Zorg dat ‎Wi-Fi is ingeschakeld op het apparaat.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    3. Scroll omlaag en tik op Wifi-voorkeuren. Tik op de schakelaar Wifi automatisch inschakelen om in of uit te schakelen.

Meldingen van het Wi-Fi-netwerk in- of uitschakelen

1. Zorg dat ‎Wi-Fi is ingeschakeld op het apparaat.
    2. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    3. Tik op Wifi-voorkeuren.
    4. Tik op de schuifregelaar Meldingen van open netwerk om deze optie in of uit te schakelen.

Gedetailleerde informatie over een verbonden Wi-Fi-netwerk weergeven

1. Tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Tik op het ‎Wi-Fi -netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Er wordt gedetailleerde informatie over het netwerk weergegeven.

De automatische netwerkschakelaar inschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Tik op Wifi-voorkeuren > Geavanceerd.
    3. Tik op de schakelaar Automatische netwerkswitch en tik vervolgens op INSCHAKELEN.

De instelling van Automatisch verbinden wijzigen voor elk opgeslagen netwerk

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Tik op Wifi-voorkeuren > Geavanceerd > Automatisch verbinden.
    3. Tik op het ‎Wi-Fi -netwerk om in of uit te schakelen.

Het MAC-adres van uw apparaat zoeken

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Wi-Fi .
    2. Tik op Wifi-voorkeuren > Geavanceerd.
    3. Het MAC-adres wordt weergegeven in de lijst.

Het MAC-adres voor ‎Wi-Fi wordt ook weergegeven onder Instellingen > Systeem > Over de telefoon > MAC-adres voor wifi .