Mobiele netwerken selecteren

Uw apparaat ondersteunt het gebruik van drie verschillende netwerken tegelijkertijd. U kunt kiezen uit een van de volgende combinaties van netwerken:

• Eén WCDMA-netwerk
    • Eén GSM-netwerk
    • Eén WCDMA-netwerk en één GSM-netwerk
    • Eén LTE-netwerk, één WCDMA-netwerk en één GSM-netwerk

Afhankelijk van welke mobiele netwerken beschikbaar zijn op de locatie waar u zich bevindt, schakelt uw apparaat automatisch tussen de mobiele netwerken. U kunt uw apparaat ook handmatig instellen om toegang te krijgen tot een bepaald type mobiel netwerk, bijvoorbeeld WCDMA of GSM. Als u een apparaat met een dubbele SIM-kaart gebruikt, geldt dit voor elke SIM-kaart.

Afhankelijk van het type netwerk waarmee u verbonden bent, worden verschillende statuspictogrammen weergegeven op de statusbalk. Raadpleeg Status icons om te zien hoe de verschillende statuspictogrammen eruit zien.

Een netwerkmodus selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Geavanceerd > Voorkeursnetwerktype en selecteer een netwerkmodus.

Handmatig een ander netwerk selecteren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op de schakelaar Geavanceerd > Netwerk automatisch selecteren om uit te schakelen, en tik vervolgens op Netwerk.
    4. Selecteer een netwerk.

Als u een netwerk selecteert, zal het apparaat niet naar andere netwerken zoeken, zelfs niet als u zich buiten het bereik van het handmatig geselecteerde netwerk begeeft.

Automatische netwerkselectie activeren

1. Ga naar en tik op Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk.
    2. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, kiest u een SIM-kaart.
    3. Tik op Geavanceerd en tik op de schakelaar Netwerk automatisch selecteren om in te schakelen.