Resolutie en geheugen

Het aantal foto's en video's dat kan worden opgeslagen, is afhankelijk van de resolutie of het aantal megapixels en de lengte van video.

Foto's en video's van hoge resolutie nemen meer geheugen in beslag. Een lage resolutie kan prima geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Controleer de status van het geheugen regelmatig. Als het geheugen vol is, kunt u foto's en video's naar een ander opslagapparaat overzetten om geheugen vrij te maken. Zie Onderhoud met behulp van een computer.

Geef met de optie Gegevensopslag in het camera-instellingenmenu aan of foto's en video's moeten worden opgeslagen in het interne geheugen van het apparaat of op een SD-kaart.

De resolutie wijzigen

1. Tik op Settings icon terwijl u de camera gebruikt.
    2. Tik op Stilstaand beeldformaat of Videogrootte.
    3. Selecteer de resolutie en sluit het instellingenmenu. De instelling wordt opgeslagen voor de geselecteerde opnamemodus.

U kunt voor elke opnamemodus een aparte resolutie instellen.

Fotoresoluties

Hoofdcamera:

19MP

5056×3792 (4:3). Resolutie van 19 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u op een niet-breedbeeldscherm wilt weergeven, of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

17MP

5504×3096 (16:9). Resolutie van 17 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op een breedbeeldscherm wilt weergeven.

14MP

3792×3792 (1:1). Resolutie van 14 megapixels met een beeldverhouding van 1:1. Geschikt voor foto's die u op een niet-breedbeeldscherm wilt weergeven of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

12MP

4000×3000 (4:3). Resolutie van 12 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u op een niet-breedbeeldscherm wilt weergeven, of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

12MP

4608×2592 (16:9). Resolutie van 12 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op een breedbeeldscherm wilt weergeven.

9MP

3000×3000 (1:1). Resolutie van 9 megapixels met een beeldverhouding van 1:1. Geschikt voor foto's die u op een niet-breedbeeldscherm wilt weergeven of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

Camera aan de voorzijde:

5MP

2592×1944 (4:3). Resolutie van 5 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u op een niet-breedbeeldscherm wilt weergeven of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

4MP

1944×1944 (1:1). Resolutie van 4 megapixels met een beeldverhouding van 1:1. Geschikt voor foto's die u op een niet-breedbeeldscherm wilt weergeven of wilt afdrukken met een hoge resolutie.

4MP

2592×1458 (16:9). Resolutie van 4 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op een breedbeeldscherm wilt weergeven.

Videoresolutie

HD staat voor High Definition en FPS staat voor Frames Per Second. Een hogere fps-instelling levert vloeiendere videobeelden, tegen een hogere bestandsgrootte. De beeldverhouding is de verhouding tussen breedte en hoogte, waarbij de breedte het eerste getal is.

Hoofdcamera:

4K

3840×2160 (16:9). 4 K met beeldverhouding 16:9. Met 4K kunt u video's opnemen in viermaal de resolutie van Full HD.

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD met 30 fps en beeldverhouding 16:9.

Volledige HD (60 fps)

1920×1080 (16:9). Full HD met 60 fps en beeldverhouding 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD met beeldverhouding 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA (Video Graphics Array) met beeldverhouding 4:3.

Camera aan voorzijde:

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD met beeldverhouding 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD met beeldverhouding 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA (Video Graphics Array) met beeldverhouding 4:3.