Oproepen ontvangen

Als u een binnenkomende oproep ontvangt terwijl het apparaat in de slaapstand staat of als het scherm is vergrendeld, wordt de telefoonapplicatie op het volledige scherm geopend. Voor apparaten met dubbele SIM-kaart geeft een SIM-pictogram aan aan welke SIM-kaart het gesprek is gericht.

Als u een binnenkomende oproep ontvangt terwijl het scherm actief is, wordt de binnenkomende oproep weergegeven als een zwevende melding, dat wil zeggen in een verkleind venster dat over de inhoud van het scherm zweeft. Voor apparaten met dubbele SIM-kaart geeft SIM1 of SIM2 aan aan welke SIM-kaart het gesprek is gericht. Als de melding binnenkomt, kunt u kiezen om de oproep te beantwoorden en het applicatiescherm voor de telefoon te openen, of u kunt de oproep afwijzen en op het huidige scherm blijven.

Een gesprek beantwoorden wanneer het scherm inactief is

• Veeg Answer call icon omhoog bij een inkomend gesprek.

Een oproep beantwoorden wanneer het scherm actief is

• Als een oproep binnenkomt, tikt u in de melding boven in het scherm op ANTWOORD.

In plaats van de oproep te beantwoorden, kunt u naar het hoofdscherm van de telefoonapplicatie gaan door op de melding te tikken. Op deze manier krijgt u meer opties voor het afhandelen van het gesprek. U kunt bijvoorbeeld het gesprek weigeren met een bericht.

Een oproep beantwoorden als het scherm inactief is

• Veeg Answer call icon omlaag bij een inkomend gesprek.

Een oproep weigeren als het scherm inactief is

• Als een oproep binnenkomt, tikt u in de melding boven in het scherm op AFWIJZEN.

In plaats van de oproep te weigeren, kunt u naar het hoofdscherm van de telefoonapplicatie gaan door op de melding te tikken. Zo krijgt u meer opties om de oproep te beheren. U kunt bijvoorbeeld het gesprek weigeren met een bericht.

De beltoon voor een inkomende oproep dempen

• Druk op de volumetoets als u een oproep ontvangt.

Een oproep weigeren met een SMS-bericht

Wanneer u een gesprek weigert met een SMS-bericht, wordt het bericht automatisch naar de beller gestuurd en opgeslagen in de berichtenconversatie met het betreffende contact.

U kunt kiezen uit een aantal vooraf gedefinieerde berichten die op uw apparaat beschikbaar zijn, of u kunt een nieuw bericht maken. U kunt ook uw eigen persoonlijke berichten maken door de voorgedefinieerde berichten te bewerken.

Een oproep weigeren met een sms'je als het scherm inactief is

1. Sleep Write response icon naar het midden van het scherm wanneer u een inkomend gesprek ontvangt.
    2. Selecteer een vooraf gedefinieerd bericht of tik op Nieuw bericht schrijven.

Een oproep weigeren met een sms'je als het scherm actief is

1. Als er een gesprek binnenkomt, tikt u op het geopende gedeelte voor meldingen, daar waar het telefoonnummer of de naam van het contact wordt weergegeven.
    2. Sleep Write response icon naar het midden van het scherm.
    3. Selecteer een vooraf gedefinieerd bericht of tik op Nieuw bericht schrijven.

Een tweede gesprek weigeren met een sms'je

1. Als u tijdens een oproep herhaalde pieptonen hoort, sleept u Write response icon naar het midden van het scherm.
    2. Selecteer een vooraf gedefinieerd bericht of tik op Nieuw bericht schrijven.

Het SMS-bericht bewerken dat wordt gebruikt om een gesprek te weigeren

1. Tik op Dialer icon.
    2. Tik op Menu icon > Instellingen.
    3. Als u twee SIM-kaarten gebruikt, tikt u op Oproepaccounts en selecteert u een SIM-kaart. Als u een enkele SIM-kaart gebruikt, tikt u op Oproepen.
    4. Tik op Gesprek weigeren met bericht.
    5. Tik op het bericht dat u wilt bewerken en breng de benodigde wijzigingen aan.
    6. Tik op OK.