Meldingen

Meldingen brengen u op de hoogte van gebeurtenissen zoals nieuwe berichten en agendameldingen evenals lopende activiteiten zoals downloads. Meldingen verschijnen op:
    • de statusbalk
    • het gedeelte voor meldingen
    • het vergrendelingsscherm
    • het pictogram van de app.

Het gedeelte voor meldingen openen of sluiten

Het gedeelte voor meldingen openen of sluiten

1. Sleep de statusbalk omlaag om het gedeelte voor meldingen te openen of dubbeltik op de statusbalk.
    2. Sleep het venster omhoog om het gedeelte voor meldingen te sluiten.

Na het openen van het gedeelte voor meldingen, kunt u het deelvenster Snelle instellingen openen door de statusbalk opnieuw omlaag te slepen.

Reageren op een melding in het gedeelte voor meldingen

• Tik op de melding.

U kunt rechtstreeks op e-mail- of chatberichten reageren in het gedeelte voor meldingen.

Een melding verwijderen uit het gedeelte voor meldingen

• Veeg de melding naar links of rechts.

Niet alle meldingen kunnen worden verwijderd.

Als u een melding in de sluimerstand wilt zetten, sleept u de melding langzaam naar de zijkant en tikt u op Snooze icon. Meldingen kunnen 15 of 30 minuten of 1 of 2 uur lang sluimeren.

Een melding in het gedeelte voor meldingen vergroten

• Tik op More options icon voor meer informatie over de melding zonder de app te openen.

Niet alle meldingen kunnen worden vergroot.

Alle meldingen in het gedeelte voor meldingen wissen

• Tik op Alles wissen.

In geval van een lange lijst meldingen schuift u omlaag naar de knop Alles wissen .

Reageren op een melding in het vergrendelingscherm

• Dubbeltik op de melding.

Een melding uit het vergrendelingscherm verwijderen

• Veeg de melding naar links of rechts.

Een melding op het vergrendelingscherm vergroten

• Sleep de melding omlaag.

Niet alle meldingen kunnen worden vergroot.

Opties voor weergave van meldingen op het vergrendelingsscherm

Helemaal geen meldingen weergeven
    U krijgt geen meldingen op het vergrendelingsscherm.
    Content van alle meldingen weergeven
    Alle meldingen op het vergrendelingsscherm weergeven. Als deze instelling is ingeschakeld, moet u er rekening mee houden dat alle inhoud (inclusief de inhoud van binnenkomende e-mails en chatberichten) zichtbaar is op het vergrendelingsscherm, behalve wanneer u de betreffende apps in het menu Apps en meldingen -instellingen aanwijst als Gevoelige inhoud verbergen .
    Gevoelige content verbergen
    Een PIN, wachtwoord of patroon moet zijn ingesteld als schermvergrendeling om deze instelling beschikbaar te maken. Nieuwe melding wordt weergegeven op het vergrendelingsscherm als er gevoelige berichten binnenkomen. U krijgt bijvoorbeeld een melding voor een binnenkomende e-mail of chat, maar de inhoud is niet zichtbaar op uw vergrendelingsscherm.

De meldingen selecteren voor weergave op het vergrendelingsscherm

1. Tik op Instellingen > Apps en meldingen > Meldingen configureren.
    2. Tik op Meldingen weergeven.
    3. Selecteer een optie.

Meldingen kunnen op het vergrendelingsscherm behouden blijven tenzij u ze verwijdert door te vegen. Tik op de Meldingen behouden -schuifregelaar onder Meldingen configureren om deze functie in te schakelen.

Het meldingsniveau van een app instellen

Meldingspunt toestaan Geef meldingspunten weer.
    Onderbrekingen toestaan Sta alle meldingen toe van de geselecteerde app.
    Meldingen weergeven Geef alle meldingen op het vergrendelingsscherm weer of verberg alle meldingen.
    Onderbrekingen alleen met prioriteit Ontvang meldingen van deze app zelfs als Niet storen is ingesteld op Aan .

U kunt meldingskanalen instellen om meldingsniveaus te categoriseren. Druk lang op een melding om de meldingscategorieën te wijzigen.

Het meldingsniveau van een app instellen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen.
    2. Selecteer de gewenste app en tik op Meldingen.
    3. Tik op de schakelaars om de meldingsinstellingen naar wens aan te passen.

Meldingslampje

Het meldingslampje informeert u over de batterijstatus en een aantal andere zaken. Een wit knipperend lampje betekent bijvoorbeeld dat er een nieuw bericht of een gemist gesprek is. Het meldingslampje is standaard ingeschakeld maar u kunt het handmatig uitschakelen.

Meldingsled

Als het meldingslampje is uitgeschakeld, gaat het alleen branden bij een waarschuwing voor de batterijstatus, bijvoorbeeld als het energieniveau lager is dan 15 procent.

Het meldingslampje in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apps en meldingen > Meldingen configureren.
    2. Tik op de schakelaar naast Inkomende meldingen weergeven met LED om de functie in of uit te schakelen.