NFC (Near Field Communication)

Gebruik NFC (Near Field Communication) om gegevens met andere apparaten te delen, zoals video's, foto's, adressen van webpagina's, muziekbestanden en contacten. U kunt NFC ook gebruiken om labels te scannen die u meer informatie geven over een product of service, en om labels te scannen die bepaalde functies op het apparaat activeren.

NFC is een draadloze technologie met een maximumbereik van één centimeter, dus de apparaten die gegevens delen moeten dicht bij elkaar worden gehouden. Voordat u NFC kunt gebruiken, moet u de functie NFC eerst inschakelen en het scherm van het apparaat moet actief en ontgrendeld zijn.

Het NFC-detectiegebied bevindt zich aan de voorzijde van het apparaat. Houd uw apparaat in de buurt van een ander apparaat of een NFC-lezer waarbij de NFC-detectiegebieden elkaar aanraken.

NFC-detectiegebied

NFC is mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar. Voor bepaalde apps kunnen NFC-functies worden ingeschakeld, ook als het apparaat is uitgeschakeld. Deze functie wordt niet op alle apparaten ondersteund.

De NFC-functie in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Verbindingsvoorkeuren.
    2. Tik op de schakelaar NFC.

Een contact delen met een ander apparaat door middel van NFC

1. Zorg ervoor dat de NFC-functie op beide apparaten is ingeschakeld en dat beide schermen actief en ontgrendeld zijn.
    2. Ga naar en tik op Contacts icon om contacten weer te geven.
    3. Tik op het contact dat u wilt delen.
    4. Houd uw apparaat en het ontvangende apparaat dicht bij elkaar zodat de NFC-detectiegebieden van beide apparaten elkaar raken. Als de apparaten verbinding maken, verschijnt een miniatuur van het contact.
    5. Tik op de miniatuur om de overdracht te starten.
    6. Als de overdracht is voltooid, worden de contactgegevens opgeslagen op het ontvangende apparaat en op het scherm weergegeven.

Muziek delen met een ander apparaat via NFC

1. Zorg ervoor dat de NFC-functie op uw apparaat en het ontvangende apparaat is ingeschakeld en dat beide schermen actief en ontgrendeld zijn.
    2. Tik op Music icon om de applicatie Muziek te openen.
    3. Selecteer een muziekcategorie en blader naar het nummer dat u wilt delen.
    4. Tik op een nummer om het af te spelen. U kunt vervolgens op Pause music icon tikken om het nummer te onderbreken. De overdracht werkt, ongeacht of het nummer wordt afgespeeld of is onderbroken.
    5. Zorg ervoor dat het nummer in het volledige scherm wordt weergegeven.
    6. Houd uw apparaat en het ontvangende apparaat dicht bij elkaar zodat de NFC-detectiegebieden van beide apparaten elkaar raken. Als de apparaten verbinding maken, wordt een miniatuur van het nummer weergegeven.
    7. Tik op de miniatuur om de overdracht te starten.
    8. Als de overdracht is voltooid, wordt het muziekbestand opgeslagen op het ontvangende apparaat.
    9. Als u het muziekbestand wilt weergeven, sleept u de statusbalk omlaag om het gedeelte voor meldingen te openen en tikt u vervolgens op Beam voltooid.

Een foto of video delen met een ander apparaat door middel van NFC

1. Zorg ervoor dat de NFC-functie op beide apparaten is ingeschakeld en dat beide schermen actief en ontgrendeld zijn.
    2. Als u foto's en video's op uw apparaat wilt bekijken, tikt u op Album .
    3. Tik op de foto of video die u wilt delen.
    4. Houd uw apparaat en het ontvangende apparaat dicht bij elkaar zodat de NFC-detectiegebieden van beide apparaten elkaar raken. Als de apparaten verbinding maken, wordt een miniatuur van de foto of video weergegeven.
    5. Tik op de miniatuur om de overdracht te starten.
    6. Als de overdracht is voltooid, wordt de foto of video opgeslagen op het ontvangende apparaat.
    7. Als u de foto of video wilt weergeven, sleept u de statusbalk omlaag om het gedeelte voor meldingen te openen en tikt u vervolgens op Beam voltooid.

Een webadres delen met een ander apparaat door middel van NFC

1. Zorg ervoor dat de NFC-functie op beide apparaten is ingeschakeld en dat beide schermen actief en ontgrendeld zijn.
    2. Tik op Google Chrome icon om de webbrowser te openen.
    3. Laad de webpagina die u wilt delen.
    4. Houd uw apparaat en het ontvangende apparaat dicht bij elkaar zodat de NFC-detectiegebieden van beide apparaten elkaar raken. Als de apparaten verbinding maken, wordt een miniatuur van de webpagina weergegeven.
    5. Tik op de miniatuur om de overdracht te starten.
    6. Wanneer de overdracht is voltooid, wordt de webpagina weergegeven op het scherm van het ontvangende apparaat.

NFC-tags scannen

Uw apparaat kan verschillende soorten NFC-tags scannen voor aanvullende informatie, zoals een internetadres. Het kan bijvoorbeeld tags scannen op een poster, op een reclame-affiche of bij een product in een winkel.

Een NFC-tag scannen

1. Zorg dat de NFC-functie op uw apparaat is ingeschakeld en dat het scherm actief is en ontgrendeld.
    2. Plaats uw apparaat boven de tag zodat deze contact maakt met het NFC-detectiegebied. Uw apparaat scant de tag en toont de verzamelde inhoud. Tik op de inhoud van de tag om deze te openen.

Verbinding maken met een apparaat dat NFC ondersteunt

U kunt het apparaat aansluiten op andere apparaten met NFC-compatibiliteit die door Sony worden geproduceerd, zoals een speaker of een hoofdtelefoon. Wanneer u dit type verbinding gebruikt, raadpleegt u de gebruikershandleiding van het compatibele apparaat voor meer informatie.

Mogelijk moet u ‎Wi-Fi of Bluetooth op beide apparaten activeren om de verbinding te laten werken.