Onderhoud met behulp van een computer

Xperia Companion

Xperia Companion is een softwaredienst met een aantal functies en applicaties die u kunt gebruiken als u uw apparaat met behulp van een USB-kabel op een computer aansluit. Met Xperia Companion kunt u:

• De software van uw apparaat bijwerken of repareren.
    • Inhoud vanaf een ouder apparaat overbrengen met behulp van Xperia Transfer.
    • Inhoud back-uppen en herstellen op de computer.
    • Multimediabestanden, zoals foto's, video's, muziek en afspeellijsten, tussen uw apparaat en computer synchroniseren.
    • Door bestanden op uw apparaat bladeren.

Om Xperia Companion te kunnen gebruiken, moet u beschikken over een computer met internetverbinding waarop één de volgende besturingssystemen is geïnstalleerd:

• Microsoft® Windows® 7 of nieuwer
    • Mac OS® X 10.11 of nieuwer

Meer informatie en download Xperia Companion voor Windows of Mac.

Bestanden beheren met een computer

Gebruik een USB Type-C-kabelverbinding tussen een Windows-computer en uw apparaat om bestanden over te brengen en te beheren.

Als het apparaat en de computer zijn verbonden, kunt u kiezen of u het apparaat wilt opladen of bestanden wilt overbrengen. De computer detecteert het apparaat nadat u op TOESTAAN hebt getikt.

Met Xperia Companion kunt u toegang krijgen tot het bestandssysteem van uw apparaat. Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd, wordt gevraagd het te installeren zodra het apparaat wordt verbonden met de computer.

Gebruik altijd de USB-kabel van uw specifieke Xperia-model en controleer of de kabel helemaal droog is.

Managing files

USB-voorkeuren

USB beheerd door

U kunt kiezen welk apparaat de andere bestuurt: uw apparaat of het via USB verbonden apparaat.

USB gebruiken voor

U kunt het doel van de USB-verbinding selecteren.

Bestandsoverdracht

Bestanden beheren of de apparaatsoftware updaten. Deze optie wordt gebruikt met Microsoft® Windows®-computers. Opladen is standaard ingeschakeld.

USB-tethering

Uw apparaat kan functioneren als een tethering-apparaat.

MIDI

Uw apparaat kan functioneren als MIDI-invoer voor apps met muziekinstrumenten.

Geen gegevensoverdracht

Laad het apparaat alleen op wanneer USB beheerd door is ingesteld op Dit apparaat . Wanneer USB beheerd door is ingesteld op Verbonden apparaat , kunt u het apparaat gebruiken als een voeding en het verbonden apparaat opladen.

USB-voorkeuren wijzigen

1. Sluit een USB Type-C-connector aan op uw apparaat.
    2. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Android-systeem naast USB icon.
    3. Tik op Tik voor meer opties en selecteer een optie.