Uw apparaat opladen

U kunt het apparaat opladen met een draadloze lader of met een kabellader die in een stopcontact of computer is gestoken. U kunt het apparaat blijven gebruiken tijdens het opladen.

Als de batterij leeg is, kan het tot 30 minuten duren voordat het apparaat reageert op het opladen. Gedurende deze tijd blijft het scherm helemaal zwart en wordt er geen oplaadpictogram weergeven. Het kan tot 4 uur duren voordat een volledig lege batterij helemaal is opgeladen. De oplaadsnelheid is afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Uw apparaat beschikt over een ingebouwde oplaadbare batterij die alleen door een geautoriseerd Sony-reparatiecentrum kan worden vervangen. Probeer nooit om het apparaat zelf te openen of demonteren. Dit kan schade aan uw apparaat veroorzaken en de garantie in gevaar brengen.

Opladen met een kabel

Gebruik altijd de originele lader van Sony en een USB Type-C -kabel die bedoeld is voor uw specifieke Xperia-model, omdat andere soorten laders langer opladen, helemaal niet opladen of het apparaat zelfs beschadigen.

Controleer of alle USB-poorten en -verbindingsstukken volkomen droog zijn voordat u de USB Type-C -kabel erin steekt. Als water wordt gedetecteerd, verschijnt in het gedeelte voor meldingen een waarschuwing.

Draadloos opladen

U kunt een draadloze lader van Sony of van een ander merk kopen om het apparaat draadloos op te laden.

Als u het apparaat tijdens het opladen gebruikt, verloopt het opladen minder snel of stopt het zelfs om de batterij te beschermen. Als tijdens het opladen bepaalde applicaties worden gebruikt, kan het opladen worden uitgeschakeld of dit de oplaadfunctie op een andere manier beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld tijdens draadloos opladen de camera gebruikt, kan de afbeelding ruis vertonen.

Zorg dat u scherm- of telefooncovers verwijdert als u de draadloze oplaadfunctie gebruikt.

Let op het volgende:

• Plaats geen metalen voorwerpen tussen het apparaat en de lader, om het risico op letsel door warmte te vermijden.

• Plaats geen creditcards op de lader omdat deze hierdoor gedemagnetiseerd of defect kunnen raken.

Als het apparaat onjuist op de draadloze oplader wordt geplaatst, wordt de oplaadtijd aanzienlijk langer.

Het apparaat opladen met een USB-kabel

Het apparaat opladen

1. Steek een uiteinde van de USB Type-C-kabel in de lader (of in de USB-poort van een computer).
    2. Steek het andere een uiteinde van de USB Type-C-kabel in een poort van het apparaat. Het meldingslampje gaat branden als het opladen begint.
    3. Wanneer het apparaat helemaal is opgeladen, koppelt u de kabel los door het recht uit het apparaat te trekken. Pas op dat u het verbindingsstuk niet buigt.

Het is belangrijk dat u een USB Type-C-kabel (meegeleverd) gebruikt. Andere typen USB-kabels kunnen het apparaat beschadigen.

Als de batterij helemaal leeg is, kan het een paar minuten duren voordat het meldingslampje gaat branden en het oplaadpictogram wordt weergegeven.

Het apparaat opladen met een draadloze lader

Draadloos opladen

1. Plaats het apparaat op de draadloze lader zoals dit in de instructies van de lader is beschreven. Het opladen functioneert alleen als de spoel voor draadloos opladen aan de achterzijde van het apparaat in contact komt met de lader. Zie Overzicht.
    2. Als het opladen start, brandt een meldingslampje en verschijnt het oplaadpictogram in beeld.
    3. Als het apparaat volledig is opgeladen, haalt u het weg van de draadloze lader.

Meldingslampje batterijstatus

Groen De batterij wordt opgeladen, het oplaadniveau is meer dan 90%.
    Oranje De batterij wordt opgeladen, het oplaadniveau is 15-90%.
    Rood De batterij wordt opgeladen, het oplaadniveau is minder dan 15%.