Draadloze Bluetooth-technologie

Gebruik de Bluetooth-functie om bestanden te verzenden naar andere compatibele Bluetooth-apparaten of om een verbinding te maken met handsfree-accessoires. Bluetooth-verbindingen werken het beste binnen een straal van 10 meter (33 voet), zonder vaste voorwerpen tussen de apparaten. In sommige gevallen moet u het apparaat handmatig koppelen met andere Bluetooth-apparaten.

De interoperabiliteit en compatibiliteit tussen Bluetooth-apparaten varieert.

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, kunnen alle gebruikers de Bluetooth-instellingen veranderen; de wijzigingen gelden dan voor alle gebruikers.

Bluetooth in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Verbindingsvoorkeuren.
    2. Tik op Bluetooth.
    3. Tik op de schakelaar om de functie in of uit te schakelen.

U kunt Bluetooth ook in- of uitschakelen via het deelvenster Snelle instellingen.

Uw apparaat een naam geven

U kunt uw apparaat een naam geven. Deze naam wordt aan andere apparaten getoond, als u de Bluetooth-functie hebt ingeschakeld en uw apparaat hebt ingesteld op zichtbaar.

Uw apparaat een naam geven

1. Zorg dat de Bluetooth-functie is ingeschakeld.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Koppel nieuw apparaat.
    3. Tik op Apparaatnaam.
    4. Voer een naam in voor uw apparaat.
    5. Tik op NAAM WIJZIGEN.

Koppelen met een ander Bluetooth-apparaat

Als u uw apparaat met een ander apparaat koppelt, kunt u het bijvoorbeeld verbinden met een Bluetooth-headset of een Bluetooth-carkit en met deze andere apparaten muziek delen.

Nadat u uw apparaat hebt gekoppeld met een ander Bluetooth-apparaat, onthoudt uw apparaat deze koppeling. Als u uw apparaat voor het eerst koppelt met een Bluetooth-apparaat, moet u mogelijk een toegangscode invoeren. Uw apparaat probeert automatisch de generieke code 0000. Als dat niet werkt, moet u de handleiding van uw Bluetooth-apparaat raadplegen voor het wachtwoord. U hoeft de toegangscode de volgende keer dat u verbinding maakt met een eerder gekoppeld Bluetooth-apparaat niet meer in te voeren.

Bepaalde Bluetooth-apparaten, zoals de meeste Bluetooth-headsets, moeten met het andere apparaat worden gekoppeld en hiermee worden verbonden voordat u ze kunt gebruiken.

U kunt uw apparaat met meerdere Bluetooth-apparaten koppelen. U kunt echter met slechts één Bluetooth-profiel tegelijk verbinding maken.

Uw apparaat koppelen aan een ander Bluetooth-apparaat

1. Controleer of Bluetooth is geactiveerd op het apparaat dat u met uw apparaat wilt koppelen en of het zichtbaar is voor andere Bluetooth-apparaten.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Koppel nieuw apparaat. Er wordt een lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten weergegeven.
    3. Tik op het Bluetooth-apparaat waaraan u uw apparaat wilt koppelen.
    4. Voer indien nodig een toegangscode in of bevestig dezelfde toegangscode op beide apparaten.

Het apparaat verbinden met een ander Bluetooth-apparaat

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Eerder verbonden apparaten.
    2. Tik op het Bluetooth-apparaat waarmee u verbinding wilt maken.

De koppeling van een Bluetooth-apparaat opheffen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Eerder verbonden apparaten.
    2. Tik op Settings icon naast de naam van het apparaat waarvan u de koppeling wilt opheffen.
    3. Tik op Vergeten.

Items verzenden en ontvangen met Bluetooth-technologie

Gebruik Bluetooth om items te delen met andere Bluetooth-compatibele apparaten zoals telefoons of computers. U kunt de volgende soorten items verzenden en ontvangen:
    • Foto's en video's
    • Muziek en andere audiobestanden
    • Webpagina's

Items verzenden via Bluetooth

1. Controleer of op het ontvangende apparaat de Bluetooth-functie is ingeschakeld en of het apparaat zichtbaar is voor andere Bluetooth-apparaten.
    2. Open op het verzendende apparaat de applicatie die het item bevat dat u wilt verzenden. Ga naar het item.
    3. Afhankelijk van de app en het item dat u wilt verzenden, moet u eventueel het item aangeraakt houden of het item openen en op Share icon drukken.
    4. Selecteer Bluetooth.
    5. Zet Bluetooth aan als dit wordt gevraagd.
    6. Tik op de naam van het ontvangende apparaat.
    7. Accepteer op het ontvangende apparaat de verbinding als dit wordt gevraagd.
    8. Bevestig op het verzendende apparaat de overdracht naar het ontvangende apparaat als dit wordt gevraagd.
    9. Accepteer het binnenkomende item op het ontvangende apparaat.

Items ontvangen via Bluetooth

1. Zorg dat de Bluetooth-functie is ingeschakeld en zichtbaar is voor andere Bluetooth-apparaten.
    2. Het zendende apparaat begint nu met het verzenden van gegevens naar uw apparaat.
    3. Indien dit wordt gevraagd, voert u dezelfde toegangscode in op beide apparaten of bevestigt u de voorgestelde toegangscode.
    4. Wanneer u op de hoogte wordt gebracht van een inkomend bestand op uw apparaat, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de melding om de bestandsoverdracht te accepteren.
    5. Tik op Accepteren om de bestandsoverdracht te starten.
    6. Om de voortgang van de overdracht weer te geven, sleept u de statusbalk omlaag.
    7. Om een ontvangen item te openen, sleept u de statusbalk omlaag en tikt u op de relevante melding.

Bestanden weergeven die u via Bluetooth hebt ontvangen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Apparaatverbinding > Verbindingsvoorkeuren.
    2. Tik op Ontvangen bestanden.