account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
  Help ons uw website te verbeteren
  Beantwoord enkele snelle vragen om uw bezoek te evalueren.

  Locatieservices gebruiken

  Locatieservices zorgen ervoor dat applicaties als Maps en de camera uw locatie kunnen bepalen met ‎Wi-Fi en GPS (Global Positioning System). Als de verbinding met GPS-satellieten niet optimaal is, kan uw locatie worden bepaald met de ‎Wi-Fi -functie. En als u niet binnen het bereik van een netwerk bent, kan uw apparaat uw locatie met behulp van uw mobiele netwerk bepalen.

  Als u wilt dat uw apparaat weet waar u bent, moet u locatieservices inschakelen.

  Er kunnen kosten voor gegevensverbinding in rekening worden gebracht wanneer u verbinding met internet maakt vanaf uw apparaat.

  Locatieservices in- of uitschakelen

  • Ga naar en tik op Instellingen > Vergrendelingsscherm & beveiliging > Locatie. Tik op de schakelaar om locatieservices in of uit te schakelen.

  De nauwkeurigheid van GPS verbeteren

  Als u de GPS-functie van het apparaat voor het eerst gebruikt, kan het enkele minuten duren voordat uw locatie wordt gevonden. Om ervoor te zorgen dat het zoeken zo goed mogelijk verloopt, moet u vrij zicht op de hemel hebben. Sta stil en bedek de GPS-antenne niet (het gemarkeerde gebied in de afbeelding). GPS-signalen kunnen door wolken en plastic dringen, maar niet door de meeste vaste objecten, zoals gebouwen en bergen. Wordt uw locatie niet na enkele minuten gevonden, ga dan ergens anders staan.

  GPS-antenne
  Vond u deze informatie nuttig?
  Ja Nee
  Uw reactie is waardevol!
  Waarom vond u deze informatie niet nuttig?
  Verzenden
  Bedankt voor uw reactie!
  Close Sluiten
  Uw product zoeken
  Find
  Ga op uw Xperia™-apparaat naar Instellingen > Over telefoon/tablet > Modelnummer