Het apparaat lijkt niet op te laden

Als de batterij leeg is, kan het tot 30 minuten duren voordat het apparaat reageert op het opladen. Gedurende deze tijd blijft het scherm helemaal zwart en wordt er geen oplaadpictogram weergeven. Denk eraan dat het tot 4 uur kan duren voordat een volledig lege batterij helemaal is opgeladen.

• Probeer deze stappen om te achterhalen of het probleem te maken heeft met de lader:

• Zorg dat u een originele Sony USB Type-C-lader gebruikt die specifiek is bedoeld voor het laden van uw apparaat.

• Gebruik een originele Sony-lader die op een stopcontact is aangesloten om uw Xperia-apparaat op te laden. Het Xperia-apparaat laadt veel langzamer op als u het apparaat via een computer en een USB-kabel oplaadt.

• Haal de USB-kabel uit uw Xperia-apparaat en steek de kabel vervolgens weer in de USB-poort van het apparaat. Zorg dat de kabel van de lader goed is aangesloten op de USB-poort van het apparaat en dat het opladen niet wordt gehinderd door een beschermcover. Controleer of de lader correct op een werkend stopcontact is aangesloten.

• Zorg dat de poort van de lader vrij is van stof, vuil en vocht. Een geblokkeerde poort kan verhinderen dat de USB-connector goed past en kan het opladen onmogelijk maken. Zorg dat de USB-poort helemaal droog is en verwijder voorzichtig eventueel aanwezig stof en pluizen, bijvoorbeeld met een houten of plastic tandenstoker of een tandenborstel.

• Sluit een andere USB-kabel aan op de USB-poort van een computer om het Xperia-apparaat op te laden. Als het apparaat begint met opladen, dan is dat mogelijk een teken dat de oplader niet goed werkt. Vervang de lader door een authentieke Sony-lader die specifiek is bedoeld voor uw apparaat.

• Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve applicaties uit en maakt u geheugenruimte vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• U kunt het apparaat gedwongen herstarten of uitschakelen in situaties waarin het vastloopt of niet normaal kan worden herstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens verwijderd tijdens een geforceerde herstart.

Het apparaat gedwongen opnieuw starten of uitschakelen

1. Druk lang gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omhoogtoets tot uw apparaat trilt.
      2. Afhankelijk van of u het apparaat gedwongen opnieuw wilt starten of uitschakelen, gaat u als volgt te werk.
        • Als u het apparaat gedwongen opnieuw wilt starten: Laat op dit punt de toetsen los. Het apparaat wordt opnieuw gestart.
        • Als u het apparaat gedwongen wilt uitschakelen: Blijf op de toetsen drukken. Na nog enkele seconden trilt het apparaat 3 keer en wordt het uitgeschakeld.

Het apparaat inschakelen

1. Druk lang op de aan-uitknop totdat het apparaat trilt.
      2. Voer de PIN van uw SIM-kaart in wanneer hierom wordt gevraagd en tik op (pictogram Klaar) .
      3. Wacht even totdat het apparaat start.

• Als een geforceerde herstart het probleem niet oplost, probeert u de procedure voor opnieuw opstarten na 2 minuten.

Opnieuw opstarten na 2 minuten forceren

1. Houd de volume-omhoogtoets en de aan-uitknop tegelijkertijd gedurende 2 minuten ingedrukt en negeer daarbij alle trillingen.
      2. Laat de toetsen los. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld.
      3. Laad het apparaat op tot het oplaadpictogram op het scherm wordt weergegeven.
      4. Schakel het Xperia-apparaat in.

• Als Batterijverzorging is ingeschakeld, merkt u wellicht dat het apparaat, ook na meerdere uren opladen, niet volledig is opgeladen. De functie Batterijverzorging is ontworpen om de levensduur en prestaties van de batterij te verbeteren.

Batterijverzorging in- of uitschakelen

1. Ga naar en tik op Instellingen > Batterij > Batterijverzorging .
      2. Tik op de schakelaar om Batterijverzorging in of uit te schakelen.

Aangeleerde patronen van de regelmatige oplaadcyclus worden opgeslagen door Batterijverzorging. Zelfs als de functie is uitgeschakeld, neemt deze na inschakelen de geleerde patronen over.

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.

Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste softwareversie kunt vinden.

• Wij adviseren u een back-up te maken van uw belangrijke gegevens en deze te synchroniseren met behulp van een Google-account.

• Gebruik de computerapplicatie Xperia Companion om softwareherstel uit te voeren om uw apparaat opnieuw in te stellen. Alle gegevens in de interne opslag van het apparaat worden verwijderd als u softwareherstel uitvoert. Inhoud, zoals foto's, video's en muziek, die u op een externe SD-kaart hebt opgeslagen, wordt niet verwijderd.

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Ontgrendel het scherm van het apparaat en sluit het apparaat aan op de computer met behulp van een USB-kabel.
      2. Selecteer op de computer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken en kopieer-plak of sleep-zet neer de bestanden op een locatie op de computer.

Een back-up maken en synchroniseren van apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie

1. Ga naar en tik op Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Back-up .
      2. Tik op de schakelaar om de functie in te schakelen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van uw apps, telefooninstellingen en gesprekshistorie.

U kunt het maken van een back-up ook inschakelen op het instellingenmenu van Google Drive. U kunt uw app-gegevens, apparaatinstellingen en gesprekshistorie automatisch synchroniseren door in te loggen op de Google-account die werd gebruikt voor het synchroniseren van gegevens op het oude apparaat. Wanneer u het nieuwe apparaat voor het eerst inschakelt, logt u in op de Google-account tijdens de Setup wizard.

De apparaatsoftware repareren met Xperia Companion

Om een softwarereparatie te kunnen uitvoeren, hebt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account nodig. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen moet u mogelijk uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om het apparaat na een softwarereparatie opnieuw te kunnen starten.

1. Zorg dat Xperia Companion op de pc of Mac is geïnstalleerd.
      2. Open de Xperia Companion-software op de computer en klik op Softwarereparatie op het hoofdscherm.
      3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.