Houd het leven vast in volle pracht

Het Xperia™-apparaat heeft nu de nieuwe Motion Eye™-camera. Een camera waarmee u het leven opneemt zoals geen andere smartphone kan. Het maakt gebruik van technologie en know-how van de complete en spiegelloze α™-camera's en de compacte Cyber-shot™-camera's van Sony, zodat u altijd foto's en video's maakt met heldere, levendige details, zelfs bij extreem weinig licht of bij tegenlicht.

Houd het leven vast in volle pracht

De nieuwe Motion Eye™-camera

De Motion Eye™-camera bevat een indrukwekkende hoeveelheid technologie, zoals de nieuwe mobiele beeldsensor Exmor RS™ volgestouwd met geheugen, en de opnieuw ontworpen en bekroonde Sony G Lens en de nieuwe mobiele beeldprocessor BIONZ™. Combineer dit alles met de ultrasnelle Predictive Hybrid Autofocus en nieuwe grotere pixels die meer detail en licht opnemen, en het resultaat is een camera die anticipeert op elke beweging zodat u al die mooie momenten nog beter en sneller dan ooit opneemt.

De nieuwe Motion Eye™-camera

Levensecht

Met 4K HDR worden video's levendiger dan ooit! Of het nu video's van de avondschemering zijn of adembenemende berglandschappen, met 4K HDR-video neemt u de wereld op met ongekend contrast, details en kleuren. U hoeft alleen maar op HDR op het scherm te tikken en op te nemen. Op een compatibel 4K HDR-scherm kunt u de magische momenten samen met uw naasten opnieuw beleven.

Creatief volledig de touwtjes in handen

Handmatig is ideaal in situaties waarin u meer creativiteit in het definitieve resultaat wilt inbrengen en u de tijd hebt om dat te doen. Dit is de reden waarom de opnamemodus Handmatig de voorkeur heeft in situaties met weinig licht of met tegenlicht.

Creatief volledig de touwtjes in handen

Mis nooit een moment

Soms zaken gebeuren zo snel dat u niet snel genoeg kunt reageren. Zelfs niet met een camera in de hand. Geen zorgen! De functie Voorspellend vastleggen detecteert of een voorwerp beweegt en slaat automatisch afbeeldingen op in de buffer voordat u op de sluiterknop drukt. Dit betekent dat maximaal vier afbeeldingen worden opgenomen voordat u daadwerkelijk een foto neemt.

Mis nooit een moment

In de gebruikershandleiding staat meer over het opnemen van video's in superslow-motion.

Superslow is supercool.

Met de Motion Eye™-camera kunt u superslow-motionvideo's in High Definition opnemen met maar liefst 960 frames per seconde. U neemt een superslow-motionvideo van één opname op of legt een moment in superslow-motion vast terwijl u een video op normale snelheid opneemt. U kunt ook een video op normale snelheid opnemen en deze later bewerken om op bepaalde delen slow-motioneffecten toe te passen. Maak opnames in omstandigheden met goede belichting voor de beste super-slowmotionvideo's.

Video's opnemen in superslow-motion

Tips en trucs

Hieronder staan enkele tips en trucs over hoe u meer uit de Xperia™-camera haalt en hoe u betere foto's maakt.

Meer focus en minder onscherpte

Meer focus en minder onscherpte

• Als u close-ups of landschapsfoto's maakt, tikt u op het scherm om scherp te stellen op een bepaalde plek of om een bepaalde scherpstelafstand in te stellen.
    • Zorg dat de lens schoon is. Zelfs de kleinste vingerafdruk of het minste vuil op de lens kan de kwaliteit van de foto verminderen.
    • Als u steeds opnieuw wazige beeldopnames hebt, controleer dan of de cover van de smartphone de flitser of de lens blokkeert.
    • Gebruik de speciale cameratoets in plaats van steeds op de sluiterknop op het scherm te tikken. Zo houdt u het apparaat beter stil voordat u een foto maakt.
    • Gebruik de zelfontspanner om te voorkomen dat de camera tijdens het fotograferen trilt.
    • Gebruik een statief voor foto's en video's met optimale stabiliteit.
    • Beweeg de smartphone terwijl de Cameratoets half is ingedrukt en zoek de positie waarin het beeld scherp wordt. Als het beeld eenmaal is scherpgesteld, wordt het ronde frame blauw.
    Hoge kwaliteit bij weinig licht

Hoge kwaliteit bij weinig licht

• Houd de camera stil. Plaats de smartphone op een harde ondergrond, of nog beter, gebruik een statief met zelfontspanner.
    • Gebruik de Handmatige modus en stel zelf de ISO of het lichtgevoeligheidsniveau in op een waarde tussen 50 en 3200.
    • Fotografeer in de Handmatige modus en verander de instellingen van sluitersnelheid (SS), belichtingswaarde (EV) en witbalans (WB).
    • Gebruik de verschillende fliterinstellingen die in alle drie de opnamemodi beschikbaar zijn. Deze zijn vooral handig bij slechte lichtomstandigheden of bij tegenlicht.
    • Klik hier voor meer tips over fotograferen bij weinig licht.
    Hoge kwaliteit bij weinig licht

De camera leren kennen

• Bekijk hoe de belangrijkste instellingen werken voordat u ze gebruikt en lees er meer over in de gebruikershandleiding. Oefening baart kunst!
    • Activeer de camera meteen, zelfs als het apparaatscherm is vergrendeld. Druk lang op de cameratoets en u kunt beginnen.
    • Selecteer een instelling voor Snel starten zodat de camera meteen een foto of video maakt als u de functie start, bijvoorbeeld door de cameratoets ingedrukt te houden.
    • Zet de functie SteadyShot™ aan en op de modus 'Slim actief' om video's zonder trillend beeld te maken.
    • Activeer de rasterlijnen in de instellingen van uw camera zodat u opnames kunt maken volgens de ‘Regel van derden’. Door objecten niet altijd in het midden van het beeld te hebben, maakt u uw foto's nog interessanter.
    • Werk regelmatig de software van de smartphone bij voor de nieuwste camerafuncties en verbeteringen.
    • 'Object volgen' inschakelen. Als u een object selecteert door het op het scherm aan te raken, volgt de camera dit object.
    Hoge kwaliteit bij weinig licht

Meer informatie

• Ontdek hoe u met richting en kleur met licht kunt spelen waardoor u meer vormgeving en diepte krijgt. Dit soort licht ontstaat op natuurlijke wijze vlak voor zonsopgang en bij zonsondergang. Raamlicht kan ook goed zijn.
    • Wees creatief en probeer verschillende hoeken. U zult versteld staan hoe uw foto kan veranderen door alleen maar op uw knieën te gaan zitten of op uw buik te gaan liggen. Kijk altijd goed uit!
    • Probeer het bewegende object waarvan u een foto maakt niet te volgen. De truc is om een positie te vinden van waaruit het object u voorlangs moet passeren.
    • Als het hele object niet in één beeld past, gebruikt u de camera-app 'Panorama' voor een grotere hoek.
    • Gebruik de app 'Creativef effect' op de camera om foto's een extra dimensie te geven nog voordat u fotografeert. U kunt bijvoorbeeld filters toevoegen, foto's korrelig maken of een spiegeleffect creëren.
    • Maak een foto tijdens het opnemen van een video. Tik gewoon terwijl de video wordt opgenomen op de sluiterknop op het scherm om een foto te maken.
    Goed om te weten

Goed om te weten

• Het aantal foto's en video's dat u kunt opslaan is afhankelijk van de resolutie of het aantal gebruikte MP (megapixels) en de lengte van de video's.
    • Video's en foto's die gemaakt zijn met de hoogste resolutie nemen veel ruimte van het interne geheugen of de geheugenkaart in beslag. Een lagere resolutie levert foto's die goed genoeg zijn voor normaal gebruik.
    • Let op dat de smartphone warm kan worden als de camera lang wordt gebruikt. In sommige gevallen kan de camera-app zelfs tijdelijk worden afgesloten. Laat het apparaat afkoelen en start vervolgens de app opnieuw.
    Ontvang meer tips en bekijk voorbeelden van geweldige foto's

Let op dat die artikel geen specifieke productinformatie bevat. De beschreven functies en kenmerken kunnen afwijken, afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.